Temakurs inkallning, start 3/5

En kurs med inriktning på det viktigaste momentet vi har, inkallning! En bra inkallning är grunden i all vår allmänlydnad och ger frihet både till förare och hund. På denna kursen arbetar vi med att stärka din och hundens relation och få hunden att komma till dig är det bästa som kan få ske. Vi kommer se över din hunds bästa belöningar, hur du kan variera dem och hur du kan använda dem i din vardag. Vi kommer gå igenom olika typer av inkallningssätt, vikten av ett inkallningsord samt övningar som kan stärka din hunds inkallning.

För att få ut maximalt av kursen är det viktigt att du tränar emellan kurstillfällena för att kunna bygga vidare på de övningar ni får varje tillfälle.

Instruktörer: Anna Gillisdotter och Kerstin Tallinger Bergsten som är utbildade SBK-instruktörer inom Valp- och allmänlydnad. Både Anna och Kerstin har lång erfarenhet av att äga hund och även träna och tävla med hund, och vet vikten av att ha ett bra inkallningsord.

Datum: 3, 17 och 31 maj
Tid: kl. 18.00-19.30

Pris
1250 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Allmänlydnadskurs, start 4/5

Gå en kurs med din unghund och få verktyg att träna vidare med. Vi fördjupar oss i övningar som att gå fint i koppel, inkallning med störning, sitta kvar, stoppkommando, hundmöten, ordning och reda när hunden hoppar i och ur bilen m m. Mycket känns igen från valpkurser men nu försvårar vi övningarna för att nå en bättre lydnad till vardags. Vi kommer att använda oss av SBK:s Allmänlydnadspasset 2020.

Instruktör: Kerstin Bergsten och Björn Rosenberg (SBK-certifierade valp och allmänlydnadsinstruktörer).

Max tio deltagare: Pga rådande pandemi med restriktioner kommer vi dela upp oss på två grupper om fem personer plus instruktör. Vi håller oss på olika planer med erforderligt avstånd och allt kommer ske utomhus.

Ålder på hunden: 6 - 18 månader

Förkunskaper: du bör ha gått valpkurs eller ha motsvarande kunskaper.

Datum: tisdagar 4/5, 11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6 och 15/6
Tid: kl. 18-19.30

Pris
1800 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Kontakt: Vid frågor maila hus@vasbybrukshundklubb.se