Allmänlydnadskurs, start 11/1 2022

Här är kursen för dig som vill ta allmänlydnaden till nästa nivå! Övningarna som vi fördjupar kunskaperna i är tex gå fint i koppel, hundmöten, inkallning, vänta, ren vardagslydnad för ett enklare och behagligare liv med sin bästa kompis helt enkelt. Alla övningar individanpassas för respektive ekipage. Vi utgår från SBKs Allmänlydnadspass.

Då vi inte vet hur vädret beter sig under dessa kursdagar kommer vi börja varje pass med teori inne i varma stugan för att sedan träna praktiskt utomhus. Vi och hundarna kommer inte frysa då vi tränar! Dock kläder efter väder gäller.

Instruktörer: Björn Rosenberg (SBK-certifierad valp och allmänlydnadsinstruktör) och hjälpinstruktör Anna Falk.

Antal tillfällen: 8

Antal deltagare: 10 st (max en respektive eller barn per deltagare)

Datum och tid: Tisdagar kl 18-19:30: 11/1, 18/1, 25/1, 1/2, 8/2, 15/2, 22/2 och lördagen 19/2 kl 9-13

Förkunskaper: du bör ha gått valpkurs eller ha motsvarande kunskaper

Ålder på hund: 6-18 månader

Pris: 1 900 kr inkl kurslitteratur + medlemskap i Väsby Brukshundklubb

Medlemskap: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben och därmed får du ta del av de förmåner klubben har. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Bästa Starten Del 1, kursstart 8/11

Bästa starten är en bok skriven av Maria Brandel och Siv Svendsen som snabbt blev populär eftersom den innehåller bra tips för grundträning inför alla tänkbara sporter.

Kursen fokuserar på att lägga stabila grunder för att senare kunna utveckla och finslipa detaljer. Tillsammans med hunden bygger vi upp ett belöningssystem som kommer att vara användbar i all framtida träning tillsammans. Under kursen kommer vi förutom att lära in alla användbara grundövningar samt moment att arbeta med:

 • Fylla luft i alla tre ballonger - Engagemang - Tävlingsträning - Moment
 • Dela upp träningen i små steg.
 • Hunden ska tigga om att träna - inte du!
 • Gå banor i varje träningspass.

Beskrivning av boken "Bästa starten" av författarna: "Tänk dig att du står på startlinjen för er första tävling, hunden är laddad och ni båda vet precis vad ni ska göra. Allt går liksom bara på räls och det både ser och känns enkelt.

I denna boken visar vi dig hur du på ett kul och kreativt sätt kan leka dig fram till ett avundsvärd engagemang, högre fart, bättre fokus och mer träningsmotivation. Men träningen består av så många andra viktiga delar än moment. Här hittar du vårt recept på ett helhetskoncept för alla hundsporter där engagemang och tävlingsträning blir naturliga inslag i din träning."

Instruktör: Anna Gillisdotter som är utbildad SBK-instruktör samt även vidareutbildad i "Bästa starten för instruktörer". Anna Gillisdotter har ägt hund hela sitt liv och började träna och tävla i tonåren. I dagsläget har hon tre hundar och tränar och tävlar främst i tävlingslydnad och jaktapportering, men tidigare har hon tränat de flesta grenar som går att utföra med sin hund.

Datum och tid:
8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12, 13/12 alla tillfällen kl 12.00-14.00

Boken kan köpas till vid kursstart.

Pris
2100 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Temakurs inkallning, kursstart 7/9

En kurs med inriktning på det viktigaste momentet vi har, inkallning!

En bra inkallning är grunden i all vår allmänlydnad och ger frihet både till förare och hund. På denna kursen arbetar vi med att stärka din och hundens relation och få hunden att komma till dig är det bästa som kan få ske. Vi kommer se över din hunds bästa belöningar, hur du kan variera dem och hur du kan använda dem i din vardag. Vi kommer gå igenom olika typer av inkallningssätt, vikten av ett inkallningsord samt övningar som kan stärka din hunds inkallning. VI kommer gå igenom olika sätt att aktivera din hund för att bygga en bättre relation med hunden för at du skall ha ett högre värde för hunden när du ropar på denne. För att få ut maximalt av kursen är det viktigt att du tränar emellan kurstillfällena för att kunna bygga vidare på de övningar ni får varje tillfälle.

Instruktörer: Anna Gillisdotter och Kerstin Tallinger Bergsten som är utbildade SBK-instruktörer inom Valp- och allmänlydnad. Både Anna och Kerstin har lång erfarenhet av att äga hund och även träna och tävla med hund, och vet vikten av att ha en bra inkallning.

Kursupplägg: Tillfälle 1 består av teori utan hund, tillfälle 2 lägger vi vikt på aktivering och hur du kan få ett större värde för din hund och tillfälle 3 och 4 gör vi olika inkallningsövningar för din hund att träna vidare på.

Datum och tid:
7/9 18-20:00 Teoritillfälle utan hund
14/9 18:00-19:30
21/9 18-19:30
28/9 18-19:30

Pris
1600 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Välkommen med din anmälan!


Bästa starten-kurs del 2, kursstart 9/8

Kurs i grunder för alla hundsporter

En kurs som passar valpen eller den unga hunden likväl som den äldre som behöver förbättra eller repetera grundträningen. Fokus ligger på att lägga stabila grunder för att senare kunna utveckla och finslipa detaljer. Tillsammans med hunden bygger vi upp ett belöningssystem som kommer att vara användbar i all framtida träning tillsammans.

Under kursen kommer vi förutom att lära in flertal användbara grundövningar även arbeta med:

 • Fylla luft i alla tre ballonger - Engagemang - Tävlingsträning - Moment
 • Dela upp träningen i små steg.
 • Hunden ska tigga om att träna - inte du!
 • Gå banor.

Vi kommer att arbeta utifrån boken Bästa Starten av Maria Brandel och Siv Svendsen och antingen införskaffas boken själv eller så kan den köpas för självkostnadspris av Väsby BK!

För att få ut så mycket som möjligt vid kurstillfällena så krävs en hel del egen träning mellan varje kurstillfälle.

Datum och tid: Kursen genomförs under 6 tillfällen med start måndag 9 augusti kl 18.30-20.45 därefter 23 aug, 6 sept, 20 sept, 4 okt samt 18 okt.

Ålder på hund: minst 6 månader vid kursstart.

Förkunskaper: Du ska ha gått "Bästa starten" valpkurs eller Bästa Starten Del 1

Instruktör: Ann-Margret Karlström

Pris: 2.100 kr + medlemskap OBS! Boken ingår inte i kursavgiften!

Max antal deltagare: max 4 st

För att gå kurs hos Väsby BK krävs medlemskap (det löser du själv). Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Allmänlydnadskurs, start 10/8

Här är kursen för dig som vill ta vardagslydnaden till nästa nivå! Kursens inriktning är att skapa bra vardagslydnad genom att använda rätt verktyg! Detta kommer vi uppnå med teori varvat med praktisk träning, allt med positiva metoder! Vi kommer anpassa övningarna för de olika individernas nivå.

I kursen ingår bland annat:

 • Gå fint i koppel
 • Lek och belöning
 • Inkallning
 • Sitt och ligg
 • Stanna kvar
 • Stopp
 • Nosaktivering
 • Plus mycket annat

Instruktörer: SBK-certifierad valp- och allmänlydnadsinstruktör Björn Rosenberg och hjälpinstruktör Anna Falk.

Antal tillfällen: 7

Antal deltagare: 8 pers

Dag, tid
Tisdag 10/8 kl 18:00-19:30
Tisdag 17/8 kl 18:00-19:30
Tisdag 24/8 kl 18:00-19:30
Tisdag 31/8 kl 18:00-19:30
Tisdag 7/9 kl 18:00-19:30
Tisdag 14/9 kl 18:00-19:30
Lördag 18/9 kl 9:00-12:00 (sista tillfället är i skogen)

Förkunskaper: Valpkurs eller motsvarig kunskap

Ålder på hund: Minst 6 månader

Pris: 1 600 kr inkl kurslitteratur + medlemskap i Väsby Brukshundklubb

Medlemskap: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben och därmed får du ta del av de förmåner klubben har. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Kontakt: Vid frågor mejla bjoros@gmail.com


Temakurs inkallning, start 3/5

En kurs med inriktning på det viktigaste momentet vi har, inkallning! En bra inkallning är grunden i all vår allmänlydnad och ger frihet både till förare och hund. På denna kursen arbetar vi med att stärka din och hundens relation och få hunden att komma till dig är det bästa som kan få ske. Vi kommer se över din hunds bästa belöningar, hur du kan variera dem och hur du kan använda dem i din vardag. Vi kommer gå igenom olika typer av inkallningssätt, vikten av ett inkallningsord samt övningar som kan stärka din hunds inkallning.

För att få ut maximalt av kursen är det viktigt att du tränar emellan kurstillfällena för att kunna bygga vidare på de övningar ni får varje tillfälle.

Instruktörer: Anna Gillisdotter och Kerstin Tallinger Bergsten som är utbildade SBK-instruktörer inom Valp- och allmänlydnad. Både Anna och Kerstin har lång erfarenhet av att äga hund och även träna och tävla med hund, och vet vikten av att ha ett bra inkallningsord.

Datum: 3, 17 och 31 maj
Tid: kl. 18.00-19.30

Pris
1250 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Allmänlydnadskurs, start 4/5

Gå en kurs med din unghund och få verktyg att träna vidare med. Vi fördjupar oss i övningar som att gå fint i koppel, inkallning med störning, sitta kvar, stoppkommando, hundmöten, ordning och reda när hunden hoppar i och ur bilen m m. Mycket känns igen från valpkurser men nu försvårar vi övningarna för att nå en bättre lydnad till vardags. Vi kommer att använda oss av SBK:s Allmänlydnadspasset 2020.

Instruktör: Kerstin Bergsten och Björn Rosenberg (SBK-certifierade valp och allmänlydnadsinstruktörer).

Max tio deltagare: Pga rådande pandemi med restriktioner kommer vi dela upp oss på två grupper om fem personer plus instruktör. Vi håller oss på olika planer med erforderligt avstånd och allt kommer ske utomhus.

Ålder på hunden: 6 - 18 månader

Förkunskaper: du bör ha gått valpkurs eller ha motsvarande kunskaper.

Datum: tisdagar 4/5, 11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6 och 15/6
Tid: kl. 18-19.30

Pris
1800 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Kontakt: Vid frågor maila hus@vasbybrukshundklubb.se