Bästa Starten Del 1, kursstart 20/9

Bästa starten är en bok skriven av Maria Brandel och Siv Svendsen som snabbt blev populär eftersom den innehåller bra tips för grundträning inför alla tänkbara sporter. Kursen fokuserar på att lägga stabila grunder för att senare kunna utveckla och finslipa detaljer. Tillsammans med hunden bygger vi upp ett belöningssystem som kommer att vara användbar i all framtida träning tillsammans. Under kursen kommer vi förutom att lära in alla användbara grundövningar samt moment att arbeta med:

 • Fylla luft i alla tre ballonger - Engagemang - Tävlingsträning - Moment
 • Dela upp träningen i små steg.
 • Hunden ska tigga om att träna - inte du!
 • Gå banor i varje träningspass.

Beskrivning av boken "Bästa starten" av författarna: "Tänk dig att du står på startlinjen för er första tävling, hunden är laddad och ni båda vet precis vad ni ska göra. Allt går liksom bara på räls och det både ser och känns enkelt. I denna boken visar vi dig hur du på ett kul och kreativt sätt kan leka dig fram till ett avundsvärd engagemang, högre fart, bättre fokus och mer träningsmotivation. Men träningen består av så många andra viktiga delar än moment. Här hittar du vårt recept på ett helhetskoncept för alla hundsporter där engagemang och tävlingsträning blir naturliga inslag i din träning."

Instruktör: Anna Gillisdotter som är utbildad SBK-instruktör samt även vidareutbildad i "Bästa starten för instruktörer". Anna Gillisdotter har ägt hund hela sitt liv och började träna och tävla i tonåren. I dagsläget har hon tre hundar och tränar och tävlar främst i tävlingslydnad och jaktapportering, men tidigare har hon tränat de flesta grenar som går att utföra med sin hund.

Datum och tid:
20/9 14:30-16:30
27/9 14:30-16:30
4/10 14:30-16:30
11/10 14:30-16:30
18/10 14:30-16:30
29/10 (OBS, EN FREDAG!) 12-14:00

Pris
2100 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

I kurspriset ingår ej boken "Bästa Starten", men om du önskar köpa ett exemplar från Väsby Brukshundsklubb uppger du det i anmälan.

Välkommen med din anmälan!


Kickstart personspår 26/9

Personspår tycker de flesta hundar är roligt och det är en aktivitet som är spännande och utvecklande för hunden. Vare sig du siktar på tävling eller vill aktivera din hund är detta ett toppentillfälle att komma igång. Kickstarten är för nybörjare och kommer ge dig verktygen du behöver för att kunna lägga upp din framtida spårträning. Dagen inleds med ett teoripass. Instruktörer är Björn Rosenberg och Kerstin Bergsten, båda med flera års erfarenhet av att spår-träna hundar. Lättare lunch ingår.

Ta med spårsele och lina.

Plats: skogen i Väsby, exakt plats meddelas senare.

Datum: söndag 26/9 kl 9:00 - ca 15:00

Antal deltagare: max 6 ekipage.

Kostnad: 800 kronor plus medlemskap i Väsby BK.

För att gå kurs hos Väsby BK krävs medlemskap (det löser du själv). Läs mer om medlemskapet här:
https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Kontakt: brukslydnad@vasbybrukshundklubb.se

Björn: 0702423342 Kerstin: 0739897777


Prova-på-personsök 2/10

Välkommen på en prova-på dag för er som är nyfikna på personsök eller vill aktivera er hund. Ingen tidigare erfarenhet krävs, men din hund måste kunna vara lös och komma på inkallning. Sök är en bruksgren där hunden använder nosen högt för att söka upp gömda människor inom ett förutbestämt område i skogen.

Vi börjar med ett teoripass där vi går igenom vad sök är, olika sätt för hunden att markera, hur man som figurant rör sig i skogen mm. Sen går vi vidare med praktiska övningar ute i skogen. Lättare lunch igår.

Ta med leksaker, gott godis och vatten till er hund, kläder efter väder, fika och något att sitta på.

Datum: lördag 2/10 kl. 9-ca 15

Instruktörer: Björn Rosenberg och Kerstin Bergsten

Antal deltagare: Max 6

Kostnad: 800 kronor plus medlemskap i Väsby BK.

För att gå kurs hos Väsby BK krävs medlemskap (det löser du själv). Läs mer om medlemskapet här:
https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Kontakt: brukslydnad@vasbybrukshundklubb.se


Brukslydnadskurs, kursstart 16/8

Denna kursen är för dig som redan tävlar i bruks och vill komma vidare i din träning eller för dig som står i startgroparna och vill börja tävla i bruks. Vi kommer dels ha uppstyrd träning och gemensamma övningar och därutöver coaching i de delar av brukslydnaden som du vill träna på och känner att du har behov av. Kursen kommer att anpassas efter deltagarnas nivå och behov. Under kursen kommer vi att arbeta med:

 • Belöningar - vi vill få hunden att tigga efter att få träna mer!
 • Inlärning av moment
 • Gå banor
 • Kedja moment

Datum och tid
Kursen genomförs under 5 tillfällen med start 16 augusti, därefter, 13 september, 27 september, 11 oktober samt 25 oktober. Alla tillfällen är kl 18.30-20.45.

Ålder på hund: minst 10 månader vid kursstart.

Förkunskaper: Du behöver ha god allmänlydnad på din hund och du ska ha gått kurs i grundträning ex Bästa Starten.

Instruktör: Ann-Margret Karlström am.karlstrom@live.se

Pris: 1.700 kr + medlemskap

Max antal deltagare: 5 st

För att gå kurs hos Väsby BK krävs medlemskap (det löser du själv). Läs mer om medlemskapet här:
https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Kursen bedrivs som studiecirkel i samarbete med Studiefrämjandet.

Vid frågor och funderingar går det bra att maila mig.


Spårkurs med Sara Perés, kursstart 22 juni

Vill du få en lugnare och noggrannare hund i spåret och som vill hålla sig till spårkärnan? Vi kommer att gå igenom både teoretiskt och praktiskt grunderna och inlärning i ett mer koncentrerat och lugnt spårarbete, oavsett vilken gren ni tävlar i eller om ni bara vill aktivera er hund på ett roligt sätt så är det här kursen för er. Grunderna för Igp och fh spår eller varför inte få en noggrannare och spårsäkrare hund i bruksspåret.

Datum och tid:
Tisdag 22 juni 18-20
Lördag 4 juli kl 10-14
Lördag 11 juli kl 10-14
Lördag 18 juli kl 10-14

Förkunskaper: Inga. Alla hundar kan delta oavsett ålder och ras.

Instruktör: Sara Perés heter jag, jag skaffade min första hund 2001 som var en riesenschnauzer hane, året därefter gick jag en ettåring hundinstruktörs utbildning på Jennings education i Robertsfors. Redan från början har spåret fascinerat mig och jag tycker det är super kul att träna och utveckla min hund i just grenen spår. Jag vill att mina hundar ska spåra koncentrerat med en intensiv näsa och i det tempo jag själv väljer. Jag har tävlat några hundar i elitspår inom brukset med certpoäng och flera hundar inom Igp, Bsl och Fh med höga spårpoäng. Jag har tävlat på två ISPU VM, Tyskland 2015 och Tjeckien 2017 med min numera pensionerade tik som även är mor till två kullar i min kennel. Just nu tävlar jag hennes son och vi har siktet inställt på VM i Tyskland i höst.

Pris: 1400 kr + medlemskap hos Väsby Brukshundsklubb

För att gå en kurs i Väsby Brukshundsklubb måste du vara medlem i klubben och därmed ta del av de förmåner klubben har Läs mer om Medlemskapet: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Välkommen med din anmälan!


Inställd! Personspår för nybörjare, kursstart 21/5

Personspår tycker de flesta hundar är roligt och det är en aktivitet som är spännande och utvecklande för hunden. Vare sig du siktar på tävling eller vill aktivera din hund är detta ett toppentillfälle att komma i gång. Kursen är för nybörjare och kommer ge dig verktygen du behöver för att kunna lägga upp din framtida spårträning. Kursen inleds med ett teoripass på fredagskvällen. Fika ingår. Ta med spårsele, lina och mycket godis i små bitar till hunden

Plats: Skogen i Väsby, exakt plats meddelas senare

Instruktörer: Björn Rosenberg och Kerstin Bergsten, båda med flera års erfarenhet av att spårträna hundar.

Kontakt: kerstin.bergsten@outlook.com

Datum: fredag 21/5 18-19:30, lördag 22/5 9:00-13:00 och lördag 29/5 9:00-13:00

Pris: 1400 kr + medlemskap hos Väsby Brukshundsklubb

För att gå en kurs i Väsby Brukshundsklubb måste du vara medlem i klubben och därmed ta del av de förmåner klubben har Läs mer om medlemskapet: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Uppletande av föremål, kursstart 18/4

Uppletande av föremål är en del i brukstävlingen där hunden ska i ett vallat område nosa upp utlagda föremål och apportera tillbaka till sin förare. Detta är en perfekt aktivering som är lätt att göra och rolig att träna! Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet utav uppletandeträning. Kursen passar både dig som bara vill aktivera din hund, och dig som vill lägga grunden för tävling.

Under denna kurs kommer du att få lära dig allt från hur du kan träna in föremålsintresse hos din hund till apportera föremål och hur en tävling i uppletande av föremål ser ut. Vi kommer att varva med teori och praktik.

För att få ut så mycket som möjligt utav kursen så krävs en hel del egen träning mellan kurstillfällena.

Instruktör: Ann-Margret Karlström & Jessica Brissman

Ålder på hund: minst 6 månader vid kursstart.

Förkunskaper: Din hund ska ha genomgått valpkurs/allmänlydnadskurs eller liknande kurs-/er. Det är bra om du kan ha din hund lös på appellplan.

Datum: Kursen genomförs under två tillfällen, söndag 18 april & torsdag 6 maj.
Tid: söndag kl 15.00-17.15, torsdag kl 18.00-20.15

Pris: 900 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Vid frågor och funderingar går det bra att maila: Ann-Margret am.karlstrom@live.se


Bruks-/Tävlingslydnadskurs Startklass/Appellen, kursstart 24/5

Denna kurs är för dig som står i startgroparna och vill tävla i tävlingslydnadens startklass och/eller bruksets appellen. Vi kommer att gå igenom alla delar i momenten i startklass och appellen men kursen kommer att anpassas efter deltagarnas behov och inriktning. Under kursen kommer vi att arbeta med:

 • Belöningar
 • Inlärning av momenten
 • Gå banor
 • Kedja moment

För att få ut så mycket som möjligt utav kursen så krävs en hel del egen träning mellan varje kurstillfälle.

Instruktör: Ann-Margret Karlström am.karlstrom@live.se

Ålder på hund: minst 6 månader vid kursstart.

Förkunskaper: Du behöver ha god allmänlydnad på din hund och gärna ha gått kurs i grundträning.

Datum: Kursen genomförs under 6 tillfällen med start 24 maj, därefter, 7 juni, 14 juni, 21 juni, 28 juni samt 5 juli.
Tid: kl 18.30-20.45.

Pris
1700 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/