Spårkurs, start 28/4

Kursbeskrivning
I den här kursen får du lära dig att lägga spår som är anpassade till din hund och till din målsättning, antingen med sikte på tävling eller som aktivering. Vi tittar på olika inlärningstekniker och problemlösningar. Vi kommer också att prova att lägga spår åt varandras hundar. Alla kurstillfällen sker i skogar runt Väsby och Sollentuna, så vi kommer tillbringa hela kurstiden utomhus.

Instruktör
Malena Rågfeldt, utbildad SBK instruktör. Malena har varit medlem i VBK och tränat och tävlat hund sen mitten på 1980-talet. Har tränat och tävlat lydnad, rallylydnad, och bruksgrenarna spår och sök. Nuvarande hund är en Australian shepherd som tävlar elitklass spår och är uppflyttad till högre klass i sök.

Antal tillfällen: 3
Timmar: 11 studietimmar a 45 min
Datum, tid:
Tisdag 28/4 kl. 18.30 - 20.00
Tisdag 5/5 kl. 18.30 - 20.00
Söndag 10/5 kl. 09.00 - 14.00

Max 5 deltagare

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs
Kostnad: 1 120 kr + medlemskap i Väsby BK
Medlem: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/
Kontakt: brukslydnad@vasbybrukshundklubb.se


INSTÄLLD – Tema framåtsändande/framförgående 31/3

Kursbeskrivning: Vi går igenom inlärning och träning av bruksets kanske klurigaste moment.
Instruktör: Jessica Brissman
Hjälpinstruktör: Malena Rågfeldt
Datum, tid: Tisdag den 31 mars kl 19-21
Antal deltagare: Max 6
Pris: 150 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
Medlem: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Spårkurs, start 22/3

Kursbeskrivning
Vill du få en lugnare och mer noggrann hund som vill hålla sig i spårkärnan?
Då är det här kursen för dig och din hund oavsett vilken gren ni tävlar i eller om ni bara vill aktivera er hund på ett roligt sätt. Vi går igenom grunderna och hur man lär in ett mer koncentrerat och lugnt spårarbete. Kursen passar även dig som inte har några tidigare spårerfarenheter.

.Instruktör
Sara Perés heter jag, jag skaffade min första hund 2001 som var en riesenschnauzer hane, året därefter gick jag en ettåring hundinstruktörs utbildning på Jennings education i Robertsfors.

Redan från början har spåret fascinerat mig och jag tycker det är superkul att träna och utveckla min hund i just grenen spår. Jag vill att mina hundar ska spåra koncentrerat med en intensiv näsa och i det tempo jag själv väljer.

Jag har tävlat några hundar i elitspår inom brukset med certpoäng och flera hundar inom Igp, Bsl och Fh med höga spårpoäng. Jag har tävlat på två ISPU VM, Tyskland 2015 och Tjeckien 2017 med min numera pensionerade tik som även är mor till två kullar i min kennel. Just nu tävlar jag hennes son och vi ska starta Ipg 3 till våren.

Datum: 22/3, 29/3, 5/4, 19/4, alla tillfällen kl 10-14
Antal deltagare:
Max 6
Pris: 1500 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
Medlem:
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Prova på personsök 8 + 9/5

Kursbeskrivning
Sök - en bruksgren där hunden använder nosen högt för att söka upp gömda människor inom ett förutbestämt område i skogen.

Välkommen på en prova-på dag där ni som är nyfikna på bruksgrenen personsök eller vill aktivera er hund! Ingen tidigare erfarenhet krävs, men din hund måste kunna vara lös och komma på inkallning.

Vi börjar med ett teoripass under fredag kväll där vi går igenom vad sök är, olika sätt för hunden att markera, hur man som figurant rör sig i skogen m.m. Detta följs upp under lördagen där vi har praktiska övningar ute i skogen. Lättare lunch ingår under lördagen. Ta med leksaker och gott godis till er hund, kläder efter väder och fika.

Datum: 8/5 kl 18-19.30 samt 9/5 kl 9-14
Antal deltagare:
Max 6
Pris: 500 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
Medlem:
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/