Föreläsning om specialsök med Camilla van Tol den 26 november kl 18:30

Camilla har mångårig erfarenhet av specialsök. Hon var tidigare ansvarig för verksamheten mot specialsök på ett väktarbolag samt var EU-certifierad och arbetade operativt på bl a Arlanda. Hon arbetar nu på försvarsmaktens hundtjänstenhet som instruktör för soldater som ska arbeta eller vidareutbilda sig mot specialsök. Har även egen uppfödning av Springer Spaniel som riktar sig till tjänstehundsverksamhet. Har dresserat flertalet sökhundar av olika raser till myndigheter både i Sverige samt utomlands.

Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt ifrån narkotika och sprängmedel till vägglöss, kantarell eller något annat. Svenska Brukshundklubbens arbete med specialsök som framtida provform utgår från att stödja nyttjande av specialsök inom tjänstehundsverksamheten och att erbjuda hundar och medlemmar ytterligare en utvecklande och aktiverande verksamhet. Alla hundar behöver stimulering i någon form av nosarbete och specialsök kan alla hundar oavsett ras och ålder träna.

• Hur arbetar en sökhund.

• Byggnadssök, fordonssök samt områdessök.
• Teori om specialsök (Vad/hur "laddar" vi och hur vi hanterar ämnet kong mm)
• Hundens luktsinne
• Föremålsintresse/sökintresse
• Urvalsövning
• Markeringsövningar

Föreläsningen kostar endast 150:-. Begränsat antal platser.

Från nervös till taggad! En föreläsning med Anna Larsson, 3vallare, om tävlingspsykologi för hundtränare den 12 november kl 18:30.

Anna Larsson, 3vallare kommer till Väsby Brukshundklubb den 12 november 18:30 för att hålla en föreläsning om tävlingspsykologi för hundtränare.

Känner du att dina tävlingsnerver förstör chansen att ha riktigt roligt när du tävlar? Att både du och hunden skulle kunna prestera bättre men att din nervositet sätter käppar i hjulet? Har du ibland svårt att koncentrera dig? Har du funderat på varför du tävlar och vad du tycker är framgång? Hur det du säger om dig själv och din hund kan påverka era resultat? Vill du få tips på hur du kan bli en bättre coach både till din hund och till dig själv? Då är det här föredraget något för dig!

Anna har ett förflutet inom SBK som instruktör och även agilityinstruktör (utbildad av Kenth Svartberg), senare vidareutbildade hon sig till klickerinstruktör genom Canis. Anna är även freestyleinstruktör, freestyledomare, tävlingsledare i freestyle och skrivare i rallylydnad. Anna har även skrivit en bok om rallylydnad; Rallylydnad – Från grundfärdigheter till mästare.

Så här beskriver Anna sig själv och föreläsningen;
Hundar har alltid varit Annas största intresse här i livet, ett intresse som med åren snarare blivit en livsstil. Från att jag fick min första hund vid 12 års ålder till nu, 28 år senare, har jag alltid varit intresserad av att träna och tävla. Det har lett till att jag genom åren provat på det mesta som rör hund. Med de egna hundarna har jag tävlat i lydnad (championat), agility (klass III), vallning (IK 2), sök, spår, nose work, heelwork to music (SM, NM, EM & VM), freestyle (championat) och rallylydnad (SM). Jag har även utbildat en bevakningshund och deltagit på IPO-läger.

Jag tar bland annat upp:

• Koncentration (vad krävs det av dig som förare under träning & tävling i din gren, hur hittar man och bibehåller koncentrationen på tävlingsdagen)

• Få ordning på tävlingsnerverna (hur man handskas med nervositet och hittar rätt nivå av anspänning för att prestera optimalt)

• Varför tävlar du? (Hitta rätt sätt för dig att arbeta med mål)

• Vad är framgång?

• Prestera på tävlingsdagen (tips & att tänka på)

• Bli din egen coach!

Föreläsningen kostar 250:-
Om du anmält dig till föreläsningen "Maximera din uthållighet inför tävling" eller anmäler dig till båda föreläsningarna 31/8 får du 25:- rabatt på Annas föreläsning. Uppge detta i din anmälan.

Maximera uthålligheten inför tävling med
Jessica Johansson från GameOnPuppy

den 17 oktober kl 18-21:00 på Väsby BK

Jessica arbetar sedan 2004 heltid med hundar och arbetar nu endast som instruktör i sitt företag GameOnPuppy. Jessica har tävlat i SM 2014 och 2015 med Border collien Riva samt har även en Kelpie, Malinois och Sheltie hemma i flocken. Jessica tränar själv främst inom lydnad och bruks. Jessica är en väldigt uppskattad instruktör och föreläsare som arbetar med att finna ett samarbete med hunden på plan.

Jessicas egna ord om föreläsningen hon kommer hålla hos oss:
”Den här föreläsningen handlar om hur jag lägger upp träningen för att göra hunden riktigt uthållig så den orkar gå länge utan att det kommer någon belöning, både i specifika grundövningar, i momenten, genom överträning och hur jag målmedvetet jobbar med kedjor och sociala belöningar. Jag pratar om hur jag får hunden och mig själv att tycka tävling känns lätt, hur jag håller energin hos hunden uppe och hur jag jobbar med balans och fokus i tävlingsprogrammet.”

Anmäl dig till föreläsningen via länken nedan, 250 kr för 3 timmar inklusive fika. Till och med den 31 augusti har Väsby Brukshundsklubb medlemmar företräde, sedan släpps eventuella resterande platserna till medlemmar i övriga brukshundsklubbar.