Så blir du en bättre hundtränare – föreläsning med Jessica Johansson från GameOnPuppy, 9 oktober kl kl 18-20.30 på Väsby BK

Jessica arbetar sedan 2004 heltid med hundar och arbetar nu endast som instruktör i sitt företag GameOnPuppy. Jessica har tävlat i SM 2014 och 2015 med Border collien Riva samt har även en Kelpie, Malinois och Sheltie hemma i flocken. Jessica tränar själv främst inom lydnad och bruks. Jessica är en väldigt uppskattad instruktör och föreläsare som arbetar med att finna ett samarbete med hunden på plan.

”Hundtränarrollen är komplex vi behöver kunna var strukturerade men ändå flexibla, ha fantasi, våga experimentera, vara vältajmade, fokuserade, medvetna om vad vi gör och vad vi inte gör och mycket mycket mer. Vi fokuserar mycket på vad hunden gör men glömmer ibland bort vår egen otroligt viktiga roll i hundträningen, det mesta hänger ju faktiskt på oss. På den här föreläsningen kommer jag fokusera på vår viktiga roll som hundtränare, hur blir man egentligen en duktig hundtränare!”

Föreläsningen kostar 250 kr för medlemmar 300 kr för icke medlemmar inkl fika.

Begränsat antal platser.

Vi följer de anvisningar som SKK/SBK samt Folkhälsomyndigheten har utfärdat
Mer information om dessa finns på hemsidans startsida.

Föreläsning i specialsök med Maria Gabrielsson den 30 juni kl 18.00

Föreläsningen hålls utomhus framför klubbstugans veranda.

Maria är SBK lärare i specialsök, NW domare och även SBK domare under utbildning i specialsök. Hon är också bruksprovs- och lydnadsdomare sedan 25 år tillbaka och tränade tidigare bruks, men nu ligger fokus på specialsök. Maria har arbetat på Securitas som hundförare i ca 20 år.

Specialsök är troligtvis den kommande provformen inom SBK. Specialsökshundar används för att kunna finna doftbilder som varken människan eller finaste mätinstrumenten kan hitta. Hundens nos är så magiskt välutvecklad och tillförlitlig. En bra tränad hund, kan hitta mycket små doftbilder.

I SBK´s specialsök arbetar vi med måldoften röd kong, vilket är anammat från de flesta av våra myndigheter som använder röd kong som träningspreparat.

På SBK´s hemsida finns utkast för regelverk i specialsök men det utvärderas och förändras löpande då vi runt om i Sverige har inofficiella prov i specialsök för att testa och utvärdera den kommande sporten.

Vid föreläsningen kommer följande att tas upp:

• Vad är specialsök?
  • Vad krävs för att träna specialsök?
  • Urval av specialsökhundar
  • Söka - hitta - markera
  • Hur börjar man träna?
  • Regelverk

Välkommen till den magiska doftvärlden.

Föreläsningen kostar endast 100 kr inklusive fika. Vi sitter ute och håller avstånd.

Begränsat antal platser.

Vi följer de anvisningar som SKK/SBK samt Folkhälsomyndigheten har utfärdat
 Mer information om dessa finns på hemsidans startsida.