Föreläsning i specialsök med Maria Gabrielsson den 30 juni kl 18.00

Föreläsningen hålls utomhus framför klubbstugans veranda.

Maria är SBK lärare i specialsök, NW domare och även SBK domare under utbildning i specialsök. Hon är också bruksprovs- och lydnadsdomare sedan 25 år tillbaka och tränade tidigare bruks, men nu ligger fokus på specialsök. Maria har arbetat på Securitas som hundförare i ca 20 år.

Specialsök är troligtvis den kommande provformen inom SBK. Specialsökshundar används för att kunna finna doftbilder som varken människan eller finaste mätinstrumenten kan hitta. Hundens nos är så magiskt välutvecklad och tillförlitlig. En bra tränad hund, kan hitta mycket små doftbilder.

I SBK´s specialsök arbetar vi med måldoften röd kong, vilket är anammat från de flesta av våra myndigheter som använder röd kong som träningspreparat.

På SBK´s hemsida finns utkast för regelverk i specialsök men det utvärderas och förändras löpande då vi runt om i Sverige har inofficiella prov i specialsök för att testa och utvärdera den kommande sporten.

Vid föreläsningen kommer följande att tas upp:

• Vad är specialsök?
  • Vad krävs för att träna specialsök?
  • Urval av specialsökhundar
  • Söka - hitta - markera
  • Hur börjar man träna?
  • Regelverk

Välkommen till den magiska doftvärlden.

Föreläsningen kostar endast 100 kr inklusive fika. Vi sitter ute och håller avstånd.

Begränsat antal platser.

Vi följer de anvisningar som SKK/SBK samt Folkhälsomyndigheten har utfärdat
 Mer information om dessa finns på hemsidans startsida.

Från nervös till taggad! En föreläsning med Anna Larsson, 3vallare, om tävlingspsykologi för hundtränare den 12 november kl 18:30.

Anna Larsson, 3vallare kommer till Väsby Brukshundklubb den 12 november 18:30 för att hålla en föreläsning om tävlingspsykologi för hundtränare.

Känner du att dina tävlingsnerver förstör chansen att ha riktigt roligt när du tävlar? Att både du och hunden skulle kunna prestera bättre men att din nervositet sätter käppar i hjulet? Har du ibland svårt att koncentrera dig? Har du funderat på varför du tävlar och vad du tycker är framgång? Hur det du säger om dig själv och din hund kan påverka era resultat? Vill du få tips på hur du kan bli en bättre coach både till din hund och till dig själv? Då är det här föredraget något för dig!

Anna har ett förflutet inom SBK som instruktör och även agilityinstruktör (utbildad av Kenth Svartberg), senare vidareutbildade hon sig till klickerinstruktör genom Canis. Anna är även freestyleinstruktör, freestyledomare, tävlingsledare i freestyle och skrivare i rallylydnad. Anna har även skrivit en bok om rallylydnad; Rallylydnad – Från grundfärdigheter till mästare.

Så här beskriver Anna sig själv och föreläsningen;
Hundar har alltid varit Annas största intresse här i livet, ett intresse som med åren snarare blivit en livsstil. Från att jag fick min första hund vid 12 års ålder till nu, 28 år senare, har jag alltid varit intresserad av att träna och tävla. Det har lett till att jag genom åren provat på det mesta som rör hund. Med de egna hundarna har jag tävlat i lydnad (championat), agility (klass III), vallning (IK 2), sök, spår, nose work, heelwork to music (SM, NM, EM & VM), freestyle (championat) och rallylydnad (SM). Jag har även utbildat en bevakningshund och deltagit på IPO-läger.

Jag tar bland annat upp:

• Koncentration (vad krävs det av dig som förare under träning & tävling i din gren, hur hittar man och bibehåller koncentrationen på tävlingsdagen)

• Få ordning på tävlingsnerverna (hur man handskas med nervositet och hittar rätt nivå av anspänning för att prestera optimalt)

• Varför tävlar du? (Hitta rätt sätt för dig att arbeta med mål)

• Vad är framgång?

• Prestera på tävlingsdagen (tips & att tänka på)

• Bli din egen coach!

Föreläsningen kostar 250:-
Om du anmält dig till föreläsningen "Maximera din uthållighet inför tävling" eller anmäler dig till båda föreläsningarna 31/8 får du 25:- rabatt på Annas föreläsning. Uppge detta i din anmälan.

Maximera uthålligheten inför tävling med
Jessica Johansson från GameOnPuppy

den 17 oktober kl 18-21:00 på Väsby BK

Jessica arbetar sedan 2004 heltid med hundar och arbetar nu endast som instruktör i sitt företag GameOnPuppy. Jessica har tävlat i SM 2014 och 2015 med Border collien Riva samt har även en Kelpie, Malinois och Sheltie hemma i flocken. Jessica tränar själv främst inom lydnad och bruks. Jessica är en väldigt uppskattad instruktör och föreläsare som arbetar med att finna ett samarbete med hunden på plan.

Jessicas egna ord om föreläsningen hon kommer hålla hos oss:
”Den här föreläsningen handlar om hur jag lägger upp träningen för att göra hunden riktigt uthållig så den orkar gå länge utan att det kommer någon belöning, både i specifika grundövningar, i momenten, genom överträning och hur jag målmedvetet jobbar med kedjor och sociala belöningar. Jag pratar om hur jag får hunden och mig själv att tycka tävling känns lätt, hur jag håller energin hos hunden uppe och hur jag jobbar med balans och fokus i tävlingsprogrammet.”

Anmäl dig till föreläsningen via länken nedan, 250 kr för 3 timmar inklusive fika. Till och med den 31 augusti har Väsby Brukshundsklubb medlemmar företräde, sedan släpps eventuella resterande platserna till medlemmar i övriga brukshundsklubbar.