Våra instruktörer

Väsby BK har ett gäng duktiga instruktörer som håller i kurserna. Vi anlitar även externa instruktörer vid behov.


Carola Juhlander

SBK Certifierad Valp-, Allmänlydnad- & Rallylydnadsinstruktör

Bästa tävlingsmerit med egen hund:
• 2:a Rallylydnad mästarklass 96p, Felix
• 3:a Rallylydnad mästarklass 98p, Felix
• Rallylydnads-Championat 2017, Felix
• 1:a Lydnad Startklass 179,5p, Felix
• Titel LD Startklass, Felix
• 1:a Rallylydnad nybörjarklass 96p, Leffe
• 3:a Rallylydnad nybörjarklass 93p, Leffe
• Rallytitlar RLD N, RLD F, RLD A, Leffe

Hundar i hemmet: Felix samt bonushunden Leffe, båda Lagotto Romagnolo.

Efter att jag gått en rallykurs för många år sedan så blev jag kort och gott en rallynörd på nolltid och ville förmedla mina kunskaper vidare. Jag utbildade mig till Rallylydnadsinstruktör via SBK och därefter även till Allmänlydnadsinstruktör också via SBK. 

Jag har de senaste åren hållit många rallykurser i alla klasser, främst på Väsby BK, men även privata kurser för t ex rasklubbar och kompisgäng. Det roligaste med att hålla kurser är att möta förväntansfulla kursdeltagare och se hur de förvaltar verktygen de får, tränar, utvecklas och har kul tillsammans med sin hund. Det är det bästa kvitto jag kan få! Att flera kursare dessutom vågar sig ut och tävla gör mig extra glad. 

Tävlar själv rally med min Lagotto Felix samt min bonushund Leffe, båda i mästarklass. Tävlar även lydnad med Felix som blev året årets lydnadslagotto 2018 i vår rasklubb. Däremellan gillar vi skogen och lägger ibland viltspår eller personspår. Felix har även gjort godkänt doftprov i nosework. Så kort och gott gillar vi att göra roliga saker tillsammans! Ser fram emot att möta just dig på någon av mina kurser :-)


Annelie Bramstång

Agilityinstruktör A1 och A2

Bästa tävlingsmerit med egen hund:
• Vann Ungdoms SM i agility klass 3 med Troya 2014
• Agility SM med Troya 2015
• KM vinnare i Allroundpriset 2013 (lydnad, agility och rally)

Hundar i hemmet:
 Troya, blandrastik, född 2007,
Primm, border collietik, född 2014.

Jag heter Annelie Bramstång och varit djurnörd sen barnsben. Uppväxt med häst som jag tävlade i hoppning med, men 2007 flyttade Troya in i familjen och jag hade redan då planer på att prova på agility. 2009 gick vi vår första kurs i agility och var sedan fast!

Med Troya tävlar vi i agility, lydnad och rallylydnad. Primm är mest tänkt till agility, men vi får se vart våra vägar går!  

Jag gillar att träna hund och tycker det är lika kul att lära ut. Träning ska vara positivt och roligt så att alla parter kan få ut maximalt av träningen. Mitt mål under mina kurser är att du som kursare ska utvecklas, även din relation med hunden och känna glädjen i agilityn. Hoppas vi ses på Agilityplanen!


Diana Huuki

Certifierad Rallylydnads- & Allmänlydnads instruktör via SBK
Auktoriserad skrivare i Rallylydnad
Auktoriserad domare i Rallylydnad

Bästa tävlingsmerit med egen hund:
• Lag SM guld i rallylydnad 2018 med 2 hundar i laget "Snabba ligg".
• Tävlat SM i rallylydnad 2012 med Tyra, 2013, 2014, 2015, 2016 & 2017 med Valter & 2018 med Akke.
• Som bäst 5:e placerad på individuella SM i Rallylydnad 2015 med Valter.
• Rallylydnads-Championat med alla hundarna 2017.
• Lydnadsdiplom LPI med Tyra.
• Lydnadsdiplom LPI, LPII med Akke.

Hundar i hemmet: Dansk svenska gårdshundarna; Tyra född 2006, Akke född 2007 & Valter född 2009.

Gick min första rallylydnadskurs med min första hund Tyra år 2008. Efter den kursen vågade jag mig ut på tävlingsbanorna, sporten var inofficiell då men efter några starter var jag fast och fortsatte träna och tävla. Jag lyckades övertala mina vänner att prova på rallyn och plötsligt var vi ett helt gäng som tränade och åkte på tävlingar ihop. Sporten blev officiell 1:a juli 2011 och året där på gick det första SMet som vi lyckades kvala in oss på, jag och Tyra. 

När jag året efter "tvingades" välja en hund att tävla på rallylydnads SM, hade kvalat både Tyra & Valter, föll valet på Valter som visade sig vara bäst lämpad för rallylydnaden. Tyra och Akke fick några års lydnadskarriär fram till 2017 då de fick återuppta rallylydnaden igen eftersom man kunde erhålla championat då. Vi har även tränat och tävlat lite agility och viltspår genom åren. Nu har Tyra pensionerats från tävlande och Akke har fått trappa ner men Valter är fortfarande igång. Hoppas vi ses på en kurs eller på klubben! 


Ann-Margret Karlström

Certifierad Brukslydnadsinstruktör samt Tävlingslydnadsinstruktör via SBK.

Hundar i hemmet: Schäfertikarna Kira och Happy

– Jag heter Ann-Margret Karlström och har hållit på med djur i hela mitt liv! Min första hund, Lousey, var en groenendael som jag skaffade mig när jag var 16 år och som var min kompis i stallet där jag också hade egen häst. Min andra hund Rania var också groenendael och den hund som jag började träna med. Jag och Rania gick flera kurser i SBKs regi tillsammans och det var också där jag träffade min man Henrik. 

Vår första gemensamma hund är schäfertiken Kira som Henrik först tävlade med men som jag på senare år tog över mer och mer och som har lärt mig mycket. Kira är uppflyttad till elitspår och Lkl 2 men är tyvärr skadad i ryggen och numera sjukpensionär. I familjen finns utöver mitt och Henriks barn Kewin också energiknippet Happy. Happy är en ung schäfertik som är uppflyttad till högre klass spår och Lkl2. Mitt mål är att tävla både bruks och tävlingslydnad i de högre klasserna med henne.

Jag brinner för positiv förstärkning och belöningsbaserad träning! Jag har gått flertalet kurser för Maria Brandel och Siv Svendsen samt spårkurser för Peder Z Christiansen. Jag är nyfiken och analytisk och försöker alltid hitta den metod som fungerar bäst för både dig och din hund. Viktigast av allt i all träning och inlärning är att din hund har kul tillsammans med dig. Och att du har kul tillsammans med din hund. Det brukar räcka ganska långt. Hoppas vi ses på en kurs!


Kerstin Bergsten

Valp- och allmänlydnadsinstruktör via SBK.

Jag tävlar bruks, spår och sök med min schäferhane. Spårandet ligger mig varmt om hjärtat. 


Emma Sandfjord

Agilityinstruktör A1 & A2

Jag har tränat agility under två decennier och tränat andra ekipage nästan lika länge - och jag tycker fortfarande att det är lika fantastiskt att se utvecklingen och glädjen hos mina ekipage! 

Just nu har jag en Aussietik som tävlar agility, men även en del lydnad och bruks. Min ambition som instruktör är att hålla mig uppdaterad på senaste nytt inom agility, som fortfarande är en relativt ung sport under snabb utveckling. 

Jag brinner för nyinlärning hos den unga hunden eller de som precis börjat sin agilitykarriär, likväl som jag gillar att grotta ner mig i de mer avancerade delarna av agilityn. Jag plockar gärna med mig influencer från andra hundsporter och träningsmetoder och ser gärna till en helhet, för mig är det viktigt att hitta ett system och träningssätt som passar varje individuellt ekipage. 

Till dig som går kurs för mig hoppas jag kunna ge dig och din hund verktyg som passar för just er utveckling och framförallt hoppas jag att ni ska finna samma glädje till agility som jag har!Elisabeth Andersson
Certifierad SNWK Instruktör och Auktoriserad SNWK Doftprovdomare. 

Jag tävlar i NW2 i TSM och NW1 i TEM, med min lagotto Flisan. Vi tävlar även i lydnad och rallylydnad. Foto: Lotta Bauer.


Anna Falck

SBK certifierad valp- och allmänlydnadsinstruktör

Jag har för tillfället tre hundar hemma. Vi tränar bla Rallylydnad. NoseWork och Freestyle och tävlar däri lite nu och då. För mig är det viktigaste att både hund och förare har roligt ihop.


Teresa Olofsson
Agilityinstruktör A1 och A2
Viltspår
Certifierad Utställningsansvarig

Bästa tävlingsmeriter med egen hund:
• Internationell utställningschampion
• Viltspårchampion
• Tävlar i agilityklass 3, Svenskt Hoppklasschampionat och 1 cert i agility
•Rallylydnadstitlar RLD N och RLD F

Hundar i hemmet:
Mr Spock (f. 2011) och Kes (f. 2015) av rasen Nederlandse kooikerhondje.

Jag skaffade min första hund Atlas, av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever 1997. Sen dess har mitt största fritidsintresse varit hundar och hundsport. Jag fastnade för agilitysporten år 2000 när jag gick min första nybörjarkurs med Atlas. Sen dess har jag mer eller mindre varit beroende av agility och gått massor av kurser, tävlat över hela landet (och i Norge) och som tävlingsledare också arrangerat tävlingar på klubben.

Under åren som gått har även en Siberian Husky och en Australian shepherd delat vardagen med mig. Draghundssport har jag sysslat med som aktivering, mest på skidor till fjälls men även slädstil via yrkespraktik på en slädhundskennel. Det mesta är ju så roligt att träna med hund men viltspår fastnade vi verkligen för då spår är något som är så naturligt för hundarna. Jag älskar att gå i skogen och detta förenade verkligen nytta med nöje. 

Rallylydnad tycker jag och hundarna är roligt och nu satsar jag på att avancera i klasserna med Mr Spock liksom jag gjort med min tidigare hund Dixie. Jag håller gärna kurser i både viltspår och utställningsträning förutom agility, men det kommer alltid vara agility som mitt hjärta klappar lite extra för. 


Björn Rosenberg

SBK Certifierad instruktör valp/allmänlydnads och specialsök.

Jag är schäferägare sedan många år. Mestadels håller jag valp och allmänlydnadskurser på klubben. Även specialsök och personspår emellanåt. Själv tränar jag personsök, specialsök och personspår med sikte på tävling med min nuvarande valp. Vi ska ha roligt med våra hundar och träna på ett positivt sätt är mitt tänk! Hoppas vi ses på klubben!