Agilitysektorn

Agilitysektorn består av följande personer: Caroline Oldmark, Teresa Olofsson, Lena Janson Kujanpää och Simon Sandström. Om du vill kontakta agilitysektorn gör du det genom att skicka mail till agility@vasbybrukshundklubb.se

På klubben har vi en fin agilityplan med många fina hinder, så som balans, gunga, A-hinder, slalom, tunnlar och hopphinder. Agilityplanen är öppen att använda för alla medlemmar och vi hjälps åt att hålla planen och alla hinder i gott skick.

Inom klubben har vi utbildade instruktörer som håller kurser under utomhussäsongen. Om intresse finns erbjuder vi även privatträning där man kan få skräddarsydd hjälp efter sina egna önskemål. Du hittar alla våra instruktörer under "Våra instruktörer" och alla kurser hittar du under ”Kurser”. Under säsongen ordnar vi även Öppen Träning, där det finns chans att prova på agility och få hjälp och inspiration av våra duktiga ekipage som tränar. Titta i "Kalender" så hittar du inplanerade evenemang. Vi arrangerar både officiella och inofficiella tävlingar och har tidigare deltagit i Norrortscupen som är ett samarbete mellan fyra norrortsklubbar. Klubben har många framgångsrika tävlingsekipage som ni kan läsa mer om under fliken "Tävlingsekipage".

Om du är medlem i Väsby BK och är intresserad av agility får du gärna ansöka om att gå med i Facebookgruppen "Agilitycirkeln Väsby BK". Vi är över 60 medlemmar i gruppen som brinner för agility och alla är välkomna, vare sig man är ny eller gammal inom sporten. I gruppen stöttar vi varandra och utbyter idéer, samt tar initiativ till gemensamma aktiviteter för oss medlemmar.

Om Du också vill vara med i agilitysektorn är du välkommen att höra av dig till oss via mail, vi välkomnar alltid engagerade medlemmar som vill vara med och driva vårt arbete med klubbens agilityverksamhet.

Barmarksdragssektorn

Barmarksdragssektorn är en sektor som ska främja tävlande inom barmarksdrag på Väsby BK inom alla grenar Canicross/Linlöpning, Kickbike, och Cykel. Tanken med sektorn är att klubben ska kunna anordna utbildningar, träningar, och tävlingar inom barmarksdrag. Kontaktperson för sektorn är Linda Wikström Sträng. Är du intresserad av drag så mejla till barmarksdrag@vasbybrukshundklubb.se

Brukslydnadssektorn (BLS)

Kontaktperson för Bruks- och lydnadssektorn är Anna Gillisdotter.
Inom sektorn finns tre grupper:

Kursgruppen – ansvarar för kurser & föreläsningar inom bruks, lydnad, NW och specialsök.

Tävlingsgruppen (TäG) – ansvarar för tävlingar inom bruks- och lydnad. Vid frågor om klubbens bruks- och lydnadstävlingar mejla till tas@vasbybrukshundklubb.se

Aktivitetsgruppen – ansvarar för t ex träningstävlingar, skotträning m m.

Är du sugen på att ingå i vårt härliga funktionärsgäng är du mer än välkommen att kontakta oss i sektorn. Mejladressen är brukslydnad@vasbybrukshundklubb.se

Hundägarutbildning (HUS)

Ett bra hundliv ska vara okomplicerat, med en bra balans av aktivitet och vila, goda vanor, samarbete och glädje. Livet med hund inleds gärna med en valpkurs där valpen lär sig grundläggande färdigheter och får sin första kontakt med brukshundklubben. När valpen utvecklas och blir unghund kan det finnas behov av en allmänlydnadskurs eller kanske en kurs inriktad mot inkallning, nosaktivering eller hundmöten.

HUS består av Björn Rosenberg och Kerstin Bergsten. Vi är båda SBK-certifierade valp- och allmänlydnadsinstruktörer. Vi håller själva kurser och bjuder även in andra instruktörer för att hålla kurser hos oss.

För aktuella kurser se https://www.vasbybrukshundklubb.se/vardagslydnad/

Vi ordnar även öppna träningar där vi försöker variera innehållet och anpassa oss till efterfrågan. Öppna träningar är gratis för medlemmar och annonseras ut i facebook-gruppen Väsby BK medlemsgrupp. På öppenträningen får du möjlighet att prata med oss om vardagen med hund, vad som fungerar och inte. Vi hjälper dig med träningstips. Eller varför inte bara komma ner och miljöträna lite, träffa andra medlemmar och ta en fika tillsammans.

Läs mer om öppna träningar här https://www.vasbybrukshundklubb.se/oppen-traning/ .

Om du vill kontakta oss gör du det genom att skicka ett mail till hus@vasbybrukshundklubb.se

Rallylydnadssektorn

Rallylydnadssektorn består av följande personer: Imma Autio, Li Broms, Lena Ekblom, Anna Falck, Roffe Hägne, Cecilia Höglund, Diana Huuki (sammankallande), Carola Juhlander, Ann-Louise Tolf och Lisa Walch. Om du vill kontakta rallylydnadssektorn gör du det genom att skicka ett mejl till rallylydnad@vasbybrukshundklubb.se

Vi har auktoriserade domare, skrivare samt SBK-utbildade instruktörer. Vi håller rallylydnadskurser i alla klasser både vår och höst samt ger även privatlektioner. Vi ansvarar för den öppna träningen några gånger vår och höst då du har möjlighet att komma och prova på eller träna. Vår ambition är att ha flertal tävlingar både utomhus på klubben men även inomhus på Stockholms Hundsportcentrum. Trots pandemin genomförde vi 2020 cirka 1300 starter i olika klasser, inomhus och utomhus. Säsongen avslutades med Lag-SM Online som var ett uppskattat stort arrangemang i hela landet!

Rasutvecklingssektorn

Ansvarar för MH och MT – ligger för närvarande vilande.