Agilitysektorn

Agilitysektorn består 2018 av följande personer: Elin Falk, Elin Haag, Margareta Herrman, Lena Janson Kujanpää och Kristina Haponen. Om du vill kontakta agilitysektorn gör du det genom att skicka ett mejl till agility@vasbybrukshundklubb.se

På klubben har vi en fin agilityplan med många fina hinder. Den är öppen att använda för alla medlemmar och vi hjälps åt att hålla hinder och planen i gott skick. I Facebookgruppen "Agilitycirkeln Väsby BK" utbyter vi idéer och tar initiativ till gemensamma aktiviteter för medlemmarna. Under vår och höst har vi träningsgrupper som träffas och tränar ihop på klubbens agilityplan. Under vinterhalvåret går vi ihop och hyr tid i SHC (Stockholms hundsportcentrum).

Vi har utbildade instruktörer och tävlingsledare i agilitycirkeln och håller kurser utomhus under vår och höst, i år hade vi även temakurser under försommaren. Två officiella och två inofficiella tävlingar samt ett KM har genomförts i år, varav två inomhus i SHC. Vi deltar i Norrortscupen, ett samarbete mellan fyra norrortsklubbar. Tre av våra medlemmar har deltagit i SM i Agility i år, vilket vi är mycket stolta över. Vi håller i Öppen Träning för agilityintresserade några gånger per termin, se kalendariet. I samband med in- och utflytt av agilityhinder höst och vår ordnar vi Agrility eller annat trevligt för våra medlemmar i agilitycirkeln.

Brukslydnadssektorn

Bruks- och lydnadssektorn (BLS) består av Jessica Brissman och Emma Lundin som ansvarar för kurser inom lydnad och bruks. Maila om du har frågor om kurser till brukslydnad@vasbybrukshundklubb.se

Hundägarutbildning (HUS)

Vårt uppdrag innebär att vi fokuserar främst på valp- och allmänlydnadsutbildningar samt övriga kurser som ej tillhör någon annan sektor. Om du vill kontakta HUS gör du det genom att skicka ett mejl till hus@vasbybrukshundklubb.se

Rallylydnadssektorn

Rallylydnadssektorn består av följande personer: Imma Autio, Key Dolk, Lena Ekblom, Roffe Hägne, Diana Huuki, Carola Juhlander och Eva Stattin. Om du vill kontakta rallylydnadssektorn gör du det genom att skicka ett mejl till rallylydnad@vasbybrukshundklubb.se

Vi har utbildade skrivare, domare, instruktörer och håller rallylydnadskurser i alla klasser både vår och höst (ca 50 kursdeltagare per år) samt ger även privatlektioner. Vi ansvarar för Öppen Träning några gånger vår och höst då du har möjlighet att komma och prova på eller träna. Under vinterhalvåret hyr vi hallen SHC (Stockholms Hundsportcentrum) och erbjuder medlemmarna att träna inomhus i olika klasser.

Vår ambition är att ha tävlingar, dubbla starter i alla klasser, både vår och höst. I december 2018 står Väsby BK som arrangör, för andra året i rad, av mästarklasstävlingar på Stockholm Hundmässa i Älvsjö. Under 2019 planerar vi även att ha ett klubbmästerskap.

Två av våra medlemmar, Diana Huuki och Cilla Höglund, har i år deltagit i SM i Rallylydnad både individuellt och lag. Vi är mycket stolta över att de knep guldet i Lag-SM och kämpade superbra individuellt! Fr o m 2019 kommer även Roffe Hägne tävla för Väsby BK, SM-deltagare 2018, tävlade då för Mälarö BK.

Rasutvecklingssektorn

Ansvarar för MH och MT – ligger för närvarande vilande.

Tävlingssektorn (TÄS)

Tävlingssektorn (TÄS) ansvarar för tävlingar i lydnad och bruks, skotträningar och träningstävlingar. Sektorn svarar även på frågor gällande bruks och tävlingslydnad. Om du vill kontakta TÄS gör det genom att skicka mejl till tas@vasbybrukshundklubb.se TÄS sammankallande är Annelie Kjörsvik och Björn Rosenberg.