Agilitysektorn

Agilitysektorn består av följande personer: Rosemari Södergren, Annika Engh, Andrea Brönnegård, Simon Sandström och Caroline Oldmark. Om du vill kontakta agilitysektorn gör du det genom att skicka mail till agility@vasbybrukshundklubb.se

På klubben har vi en fin agilityplan med många fina hinder, så som balans, gunga, A-hinder, slalom, tunnlar och hopphinder. Agilityplanen är öppen att använda för alla medlemmar och vi hjälps åt att hålla planen och alla hinder i gott skick.

Inom klubben har vi utbildade instruktörer som håller kurser under utomhussäsongen. Om intresse finns erbjuder vi även privatträning där man kan få skräddarsydd hjälp efter sina egna önskemål. Du hittar alla våra instruktörer under "Våra instruktörer" och alla kurser hittar du under ”Kurser”. Under säsongen ordnar vi även Öppen Träning, där det finns chans att prova på agility och få hjälp och inspiration av våra duktiga ekipage som tränar. Titta i "Kalender" så hittar du inplanerade evenemang. Vi arrangerar både officiella och inofficiella tävlingar och har tidigare deltagit i Norrortscupen som är ett samarbete mellan fyra norrortsklubbar. Klubben har många framgångsrika tävlingsekipage som ni kan läsa mer om under fliken "Tävlingsekipage".

Om du är medlem i Väsby BK och är intresserad av agility får du gärna ansöka om att gå med i Facebookgruppen "Agilitycirkeln Väsby BK". Vi är över 60 medlemmar i gruppen som brinner för agility och alla är välkomna, vare sig man är ny eller gammal inom sporten. I gruppen stöttar vi varandra och utbyter idéer, samt tar initiativ till gemensamma aktiviteter för oss medlemmar.

Om Du också vill vara med i agilitysektorn är du välkommen att höra av dig till oss via mail, vi välkomnar alltid engagerade medlemmar som vill vara med och driva vårt arbete med klubbens agilityverksamhet.

Barmarksdragssektorn

Barmarksdragssektorn är en sektor som ska främja tävlande inom barmarksdrag på Väsby BK inom alla grenar Canicross/Linlöpning, Kickbike, och Cykel. Tanken med sektorn är att klubben ska kunna anordna utbildningar, träningar, och tävlingar inom barmarksdrag. Kontaktperson för sektorn är Linda Wikström Sträng. Är du intresserad av drag så mejla till barmarksdrag@vasbybrukshundklubb.se

Brukslydnadssektorn (BLS)

Kontaktperson för Bruks- och lydnadssektorn är Anna Gillisdotter.
Inom sektorn finns tre grupper:

Kursgruppen – ansvarar för kurser & föreläsningar inom bruks, lydnad, NW och specialsök.

Tävlingsgruppen (TäG) – ansvarar för tävlingar inom bruks- och lydnad. Sammankallande för TäG är Annelie Kjörsvik. Vid frågor om klubbens bruks- och lydnadstävlingar mejla till tas@vasbybrukshundklubb.se

Aktivitetsgruppen – ansvarar för t ex träningstävlingar, skotträning m m.

Är du sugen på att ingå i vårt härliga funktionärsgäng är du mer än välkommen att kontakta oss i sektorn. Mejladressen är brukslydnad@vasbybrukshundklubb.se

Hundägarutbildning (HUS)

Vårt uppdrag innebär att vi fokuserar främst på valp- och allmänlydnadsutbildningar samt övriga kurser som ej tillhör någon annan sektor. Om du vill kontakta HUS gör du det genom att skicka ett mejl till hus@vasbybrukshundklubb.se

Rallylydnadssektorn

Rallylydnadssektorn består av följande personer: Imma Autio, Li Broms, Lena Ekblom, Anna Falck, Roffe Hägne, Cecilia Höglund, Diana Huuki (sammankallande), Carola Juhlander, Ann-Louise Tolf och Lisa Walch. Om du vill kontakta rallylydnadssektorn gör du det genom att skicka ett mejl till rallylydnad@vasbybrukshundklubb.se

Vi har auktoriserade domare, skrivare samt SBK-utbildade instruktörer. Vi håller rallylydnadskurser i alla klasser både vår och höst samt ger även privatlektioner. Vi ansvarar för den öppna träningen några gånger vår och höst då du har möjlighet att komma och prova på eller träna. Vår ambition är att ha flertal tävlingar både utomhus på klubben men även inomhus på Stockholms Hundsportcentrum. Trots pandemin genomförde vi 2020 cirka 1300 starter i olika klasser, inomhus och utomhus. Säsongen avslutades med Lag-SM Online som var ett uppskattat stort arrangemang i hela landet!

Rasutvecklingssektorn

Ansvarar för MH och MT – ligger för närvarande vilande.