Agilitysektorn

Styrelsen tar över ansvaret för agilitysektorn fr o m november 2019. Den blir vilande fram till årsmötet 2020 då vi hoppas att nya eller gamla förmågor vill driva den vidare. Självklart hjälper styrelsen till! För frågor eller information maila: styrelsen@vasbybrukshundklubb.se eller kom och hälsa på under ett styrelsemöte!

På klubben har vi en fin agilityplan med många fina hinder. Den är öppen att använda för alla medlemmar och vi hjälps åt att hålla hinder och planen i gott skick. I Facebookgruppen "Agilitycirkeln Väsby BK" utbyter vi idéer och tar initiativ till gemensamma aktiviteter för medlemmarna. Under vår och höst har vi träningsgrupper som träffas och tränar ihop på klubbens agilityplan. Under vinterhalvåret går vi ihop och hyr tid i SHC (Stockholms hundsportcentrum).

Vi har utbildade instruktörer och tävlingsledare i agilitycirkeln och håller kurser utomhus under vår och höst, i år hade vi även temakurser under försommaren. Två officiella och två inofficiella tävlingar samt ett KM har genomförts i år, varav två inomhus i SHC. Vi deltar i Norrortscupen, ett samarbete mellan fyra norrortsklubbar. Tre av våra medlemmar har deltagit i SM i Agility i år, vilket vi är mycket stolta över. Vi håller i Öppen Träning för agilityintresserade några gånger per termin, se kalendariet. I samband med in- och utflytt av agilityhinder höst och vår ordnar vi Agrility eller annat trevligt för våra medlemmar i agilitycirkeln.

Barmarksdragssektorn

Barmarksdragssektorn är för tillfälligt vilande.

Brukslydnadssektorn (BLS)

Bruks- och lydnadssektorn består av Anna Gillisdotter, Kerstin Bergsten, Björn Rosenberg och Annelie Kjörsvik.

Inom sektorn finns tre grupper:
Kursgruppen – ansvarar för kurser & föreläsningar inom bruks, lydnad, NW och specialsök.
Tävlingsgruppen (TäG) – ansvarar för tävlingar inom bruks- och lydnad. Sammankallande för TäG är Annelie Kjörsvik. Hit vänder du dig om du har frågor gällande bruks- och tävlingslydnad. Om du vill kontakta TäG gör det genom att skicka mejl till tavling@vasbybrukshundklubb.se
Aktivitetsgruppen – ansvarar för t ex träningstävlingar, skotträning m m.

Är du sugen på att ingå i vårt härliga funktionärsgäng är du mer än välkommen att kontakta oss i sektorn. Mejladressen är brukslydnad@vasbybrukshundklubb.se

Hundägarutbildning (HUS)

Vårt uppdrag innebär att vi fokuserar främst på valp- och allmänlydnadsutbildningar samt övriga kurser som ej tillhör någon annan sektor. Om du vill kontakta HUS gör du det genom att skicka ett mejl till hus@vasbybrukshundklubb.se

Rallylydnadssektorn

Rallylydnadssektorn består av följande personer: Imma Autio, Lena Ekblom, Anna Falck, Roffe Hägne, Diana Huuki, Carola Juhlander och Lisa Walch. Om du vill kontakta rallylydnadssektorn gör du det genom att skicka ett mejl till rallylydnad@vasbybrukshundklubb.se

Vi har utbildade skrivare, domare, instruktörer och håller rallylydnadskurser i alla klasser både vår och höst (ca 50 kursdeltagare per år) samt ger även privatlektioner. Vi ansvarar för Öppen Träning några gånger vår och höst då du har möjlighet att komma och prova på eller träna. Under vinterhalvåret hyr vi hallen SHC (Stockholms Hundsportcentrum) och erbjuder medlemmar/funktionärer/kursare att träna inomhus i olika klasser mot att man har möjlighet att ställa upp som funktionär så att vi kan hålla tävlingar. Vi har även över 60 medlemmar i Rallycirkeln där vi några gånger om året bjuder på fika och informerar om kommande säsong samt är lyhörda för medlemmarnas önskemål gällande kurser och andra rallyaktiviteter.

Vår ambition är att ha tävlingar, dubbla starter i alla klasser, både vår och höst. I december 2019 står Väsby BK som arrangör, för tredje året i rad, av mästarklasstävlingar på Stockholm Hundmässa i Älvsjö. Vi har fem tävlingsdagar bokade jan-maj 2020 varav två tillfällen kommer ske inomhus på Stockholms Hundsportcentrum.

Tre av våra medlemmar, Diana Huuki, Cilla Höglund och Roffe Hägne deltog i SM i Rallylydnad 2019 både individuellt och lag. Vi är mycket stolta över att Diana o Cilla försvarade guldet i Lag-SM som detta år blev delat med ett annat lag där Roffe ingick, fantastiskt bra! Individuellt kämpade alla toppen och Roffe var så nära att plocka hem guldet även där till Väsby men fick till slut nöja sig med silvret! Tack vare prestationen representerade Roffe och Messi Sverige i de allra första Nordiska Mästerskapen som gick av stapeln i Danmark under hösten 2019, ett fantastiskt bra lagsilver blev resultatet!!!

Rasutvecklingssektorn

Ansvarar för MH och MT – ligger för närvarande vilande.