Agilitysektorn

Vi välkomnar alltid engagerade medlemmar som vill vara med och driva vårt arbete med klubbens agilityverksamhet! Du kontaktar oss lättast via agility@vasbybrukshundklubb.se.

På klubben har vi en agilityplan med många fina hinder, så som balans, gunga, A-hinder, slalom, tunnlar och hopphinder. Agilityplanen är öppen att använda för alla medlemmar och vi hjälps åt att hålla planen och alla hinder i gott skick.

Inom klubben har vi utbildade instruktörer som håller kurser under utomhussäsongen. Om intresse finns erbjuder vi även privatträning där man kan få skräddarsydd hjälp efter sina egna önskemål. Under säsongen ordnar vi även Öppen Träning, där det finns chans att prova på agility och få hjälp och inspiration av våra duktiga ekipage som tränar. Vi arrangerar både officiella och inofficiella tävlingar och har tidigare deltagit i Norrortscupen som är ett samarbete mellan fyra norrortsklubbar. 2023 arrangerade klubben också agility-SM.

Är du medlem i klubben och intresserad av agility? Gå gärna med i Väsby BK Agilitycirkel på facebook. I gruppen stöttar vi varandra och utbyter idéer, samt tar initiativ till gemensamma aktiviteter för oss medlemmar och alla är välkomna, oavsett om man är ny eller gammal i sporten. 


Brukslydnadssektorn (BLS)

Brukslydnadssektorn ansvarar för aktiviteter i bruksgrenarna och tävlingslydnad. Om du brinner för tävlingslydnad eller någon av bruksgrenarna är du mer än välkommen att höra av dig till oss via mail, vi blir gärna fler i sektorn och välkomnar allt engagemang! Du når oss enklast på brukslydnadsektor@vasbybrukshundklubb.se

Vi anordnar träningstävlingar och gemensamma träningar, och arrangerar ett antal tävlingar i både bruks oh lydnad. Dessutom har vi engagerade instruktörer i klubben som håller kurser löpande. Vi hjälps åt och är måna om god stämning och gemenskap kring våra favoritgrenar. Här är alla välkomna!

Är du medlem i klubben och intresserad av bruks och/eller lydnad? Gå gärna med i Väsby BK Bruks- och lydnadscirkel på facebook. I gruppen stöttar vi varandra och utbyter idéer, samt tar initiativ till gemensamma aktiviteter för oss medlemmar och alla är välkomna, oavsett om man är ny eller gammal i sporten.


Hooperscirkeln

I slutet av 2023 startade hooperscirkeln sin verksamhet. Sammankallande för 2024 är Teresa Olofsson. Mer info om sektorn kommer inom kort!  

Är du medlem i klubben och intresserad av hoopers? Gå gärna med i Väsby BK Hooperscirkel på facebook. I gruppen stöttar vi varandra och utbyter idéer, samt tar initiativ till gemensamma aktiviteter för oss medlemmar och alla är välkomna, oavsett om man är ny eller gammal i sporten.


Hundägarutbildning (HUS)

Ett bra hundliv ska vara okomplicerat, med en bra balans av aktivitet och vila, goda vanor, samarbete och glädje. Livet med hund inleds gärna med en valpkurs där valpen lär sig grundläggande färdigheter och får sin första kontakt med brukshundklubben. När valpen utvecklas och blir unghund kan det finnas behov av en allmänlydnadskurs eller kanske en kurs inriktad mot inkallning, nosaktivering eller hundmöten.

HUS består idag av Kerstin Bergsten. Kerstin är SBK-certifierade valp- och allmänlydnadsinstruktör och håller tillsammans med klubben övriga instruktörer kurser för medlemmarna. HUS ordnar även öppna träningar där vi försöker variera innehållet och anpassa oss till efterfrågan. På öppenträningen får du möjlighet att prata med oss om vardagen med hund, vad som fungerar och inte. Vi hjälper dig med träningstips. Eller varför inte bara komma ner och miljöträna lite, träffa andra medlemmar och ta en fika tillsammans.

Om du vill kontakta oss gör du det genom att skicka ett mail till hus@vasbybrukshundklubb.se. Kanske vill du vara med och arbeta i sektorn? Vi är måna om positiv stämning oh välkomnar allt egagemang!

Gå gärna med i Väsby BK Medlemsgrupp på facebook för att hålla dig uppdaterad om vad som händer på klubben!


NoS-Sektorn

Vill du göra något enkelt, tidseffektivt och roligt tillsammans med din hund? Prova på Nosework eller specialsök och vi tror inte du kommer ångra dig! Dessa aktiviteter går enkelt att anpassa till olika nivåer och passar det flesta, oavsett om du har en liten eller stor, ung eller äldre hund. De allra flesta hundar älskar att få jobba med sin nos!

NoS-Sektorns verksamhet bygger på de principer och riktlinjer som finns inom Svenska Noseworkklubben samt SBK Specialsök. Specialsök är ett vitt begrepp som kan omfatta sök och markering på många olika dofter, men vi fokuserar främst på sök på röd kong och den nya tävlingsform som blivit officiell 2023. Klubbens duktiga instruktörer håller kurser i nosework och specialsök och vi arrangerar även öppna träningar och doftprov.

Sektorn består av Linda Kasström, Marie Lissel och Elisabeth Andersson. Vi välkomnar såklart engagemang från alla medlemmar och är du intresserad av att hjälpa till att driva och utveckla verksamheten i NoS är du varmt välkommen in i sektorn! Du når oss lättast på nos@vasbybrukshundklubb.se

Är du medlem i klubben och intresserad av nosework eller specialsök? Gå gärna med i Väsby BK Nosework på facebook. I gruppen stöttar vi varandra och utbyter idéer, samt tar initiativ till gemensamma aktiviteter för oss medlemmar och alla är välkomna, oavsett om man är ny eller gammal i sporten.


Rallylydnadssektorn 

Rallylydnadssektorn består av Imma Autio, Li Broms, Lena Ekblom, Roffe Hägne, Cecilia Höglund, Diana Huuki (sammankallande), Carola Juhlander och Ann-Louise Tolf. Vill du vara med och engagera dig i sektorn? Kontakta oss på rallylydnad@vasbybrukshundklubb.se!

Hos oss finns auktoriserade domare (även nordisk klass), skrivare samt SBK-utbildade instruktörer. Vi håller rallylydnadskurser i alla klasser året om samt ger även privatlektioner. Vi ansvarar för den öppna träningen några gånger vår och höst då du har möjlighet att komma och prova på eller träna. Vår ambition är att ha flera tävlingar både utomhus på klubben och inomhus på Stockholms Hundsportcentrum. Vi har också arrangerat flera landslagsuttagningar i rallylydnad. 

Är du medlem i klubben och intresserad av rallylydnad? Gå gärna med i Väsby BK Rallycirkeln på facebook. I gruppen stöttar vi varandra och utbyter idéer, samt tar initiativ till gemensamma aktiviteter för oss medlemmar och alla är välkomna, oavsett om man är ny eller gammal i sporten.


Rasutvecklingssektorn

Ansvarar för MH och MT – ligger för närvarande vilande.