Agilitysektorn

Agilitysektorn består av följande personer: Caroline Oldmark, Teresa Olofsson, Lena Janson Kujanpää och Simon Sandström. Om du vill kontakta agilitysektorn gör du det genom att skicka mail till agility@vasbybrukshundklubb.se

På klubben har vi en fin agilityplan med många fina hinder, så som balans, gunga, A-hinder, slalom, tunnlar och hopphinder. Agilityplanen är öppen att använda för alla medlemmar och vi hjälps åt att hålla planen och alla hinder i gott skick.

Inom klubben har vi utbildade instruktörer som håller kurser under utomhussäsongen. Om intresse finns erbjuder vi även privatträning där man kan få skräddarsydd hjälp efter sina egna önskemål. Du hittar alla våra instruktörer under "Våra instruktörer" och alla kurser hittar du under ”Kurser”. Under säsongen ordnar vi även Öppen Träning, där det finns chans att prova på agility och få hjälp och inspiration av våra duktiga ekipage som tränar. Titta i "Kalender" så hittar du inplanerade evenemang. Vi arrangerar både officiella och inofficiella tävlingar och har tidigare deltagit i Norrortscupen som är ett samarbete mellan fyra norrortsklubbar. Klubben har många framgångsrika tävlingsekipage som ni kan läsa mer om under fliken "Tävlingsekipage".

Om du är medlem i Väsby BK och är intresserad av agility får du gärna ansöka om att gå med i Facebookgruppen "Agilitycirkeln Väsby BK". Vi är över 60 medlemmar i gruppen som brinner för agility och alla är välkomna, vare sig man är ny eller gammal inom sporten. I gruppen stöttar vi varandra och utbyter idéer, samt tar initiativ till gemensamma aktiviteter för oss medlemmar.

Om Du också vill vara med i agilitysektorn är du välkommen att höra av dig till oss via mail, vi välkomnar alltid engagerade medlemmar som vill vara med och driva vårt arbete med klubbens agilityverksamhet.

Brukslydnadssektorn (BLS)

Text under uppdatering!

Vid frågor eller annat kontakta brukslydnadsektor@vasbybrukshundklubb.se

Hundägarutbildning (HUS)

Ett bra hundliv ska vara okomplicerat, med en bra balans av aktivitet och vila, goda vanor, samarbete och glädje. Livet med hund inleds gärna med en valpkurs där valpen lär sig grundläggande färdigheter och får sin första kontakt med brukshundklubben. När valpen utvecklas och blir unghund kan det finnas behov av en allmänlydnadskurs eller kanske en kurs inriktad mot inkallning, nosaktivering eller hundmöten.

HUS består av Kerstin Bergsten. Jag är SBK-certifierade valp- och allmänlydnadsinstruktörer. Jag håller själva kurser och bjuder även in andra instruktörer för att hålla kurser hos oss.

För aktuella kurser se https://www.vasbybrukshundklubb.se/kurser/

HUS ordnar även öppna träningar där vi försöker variera innehållet och anpassa oss till efterfrågan. Öppna träningar är gratis för medlemmar och annonseras ut i facebook-gruppen Väsby BK medlemsgrupp. På öppenträningen får du möjlighet att prata med oss om vardagen med hund, vad som fungerar och inte. Vi hjälper dig med träningstips. Eller varför inte bara komma ner och miljöträna lite, träffa andra medlemmar och ta en fika tillsammans.

Läs mer om öppna träningar här https://www.vasbybrukshundklubb.se/oppen-traning/ .

Om du vill kontakta oss gör du det genom att skicka ett mail till hus@vasbybrukshundklubb.se


NoS-Sektorn

Vill du göra något enkelt, tidseffektivt och roligt tillsammans med din hund? Prova på Nosework eller specialsök och vi tror inte du kommer ångra dig! Dessa aktiviteter går enkelt att anpassa till olika nivåer och passar det flesta, oavsett om du har en liten eller stor, ung eller äldre hund. De allra flesta hundar älskar att få jobba med sin nos!

NoS-Sektorns verksamhet bygger på samma principer och riktlinjer som finns inom Svenska Noseworkklubben (www.snwk.se) samt Svenska Brukshundsklubben (www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/specialsok/). Specialsök är ett vitt begrepp som kan omfatta sök och markering på många olika dofter. Vi fokuserar här främst på sök på röd kong och den nya tävlingsform som är tänkt att komma igång som hundsport under 2022.

Vi startar upp sektorn under början av 2022 och består just nu av följande personer och områden:

  • Sammankallande för sektorn - Linda Kasström
  • Kontaktperson budget - Marie Lissel
  • Kontaktperson utbildning Nosework - Elisabeth Andersson

Alla som är intresserade är välkomna att engagera sig i sektorsarbetet!

Under året kommer vi hålla kurser i Nosework- och specialsökskurser på olika nivåer, öppna träningar och starta upp en träningsgrupp.

Om du vill kontakta nossektorn gör du det genom att skicka mail till nos@vasbybrukshundklubb.se


Brukslydnadssektorn (BLS)

Text under uppdatering!

Vid frågor eller annat kontakta brukslydnadsektor@vasbybrukshundklubb.se

Hundägarutbildning (HUS)


Rallylydnadssektorn 

Rallylydnadssektorn består av följande personer: Imma Autio, Li Broms, Lena Ekblom, Roffe Hägne, Cecilia Höglund, Diana Huuki (sammankallande), Carola Juhlander och Ann-Louise Tolf.. Om du vill kontakta rallylydnadssektorn gör du det genom att skicka ett mejl till rallylydnad@vasbybrukshundklubb.se

Vi har auktoriserad domare (även nordisk klass), skrivare samt SBK-utbildade instruktörer. Vi håller rallylydnadskurser i alla klasser året om samt ger även privatlektioner. Vi ansvarar för den öppna träningen några gånger vår och höst då du har möjlighet att komma och prova på eller träna. Vår ambition är att ha flera tävlingar både utomhus på klubben men även inomhus på Stockholms Hundsportcentrum. Trots pandemin genomförde vi 2021 cirka 1300 starter i olika klasser, inomhus och utomhus. Vi fick även förtroendet av SBK att arrangera landslagsuttagningen i rallylydnad under augusti. Vi har även fått fortroendet att arrangera landslagsuttagningen i mars 2022 inomhus i SHC. Första kvartalet kommer vi dessutom att genomföra drygt 600 starter fördelat på alla klasser inomhus i SHC.


Rasutvecklingssektorn

Ansvarar för MH och MT – ligger för närvarande vilande.