Agilitysektorn

Agilitysektorn består 2018 av följande personer: Elin Falk, Elin Haag, Margareta Herrman, Lena Janson Kujanpää och Kristina Haponen. Om du vill kontakta agilitysektorn gör du det genom att skicka ett mejl till agility@vasbybrukshundklubb.se

På klubben har vi en fin agilityplan med många fina hinder. Den är öppen att använda för alla medlemmar och vi hjälps åt att hålla hinder och planen i gott skick. I Facebookgruppen "Agilitycirkeln Väsby BK" utbyter vi idéer och tar initiativ till gemensamma aktiviteter för medlemmarna. Under vår och höst har vi träningsgrupper som träffas och tränar ihop på klubbens agilityplan. Under vinterhalvåret går vi ihop och hyr tid i SHC (Stockholms hundsportcentrum).

Vi har utbildade instruktörer och tävlingsledare i agilitycirkeln och håller kurser utomhus under vår och höst, i år hade vi även temakurser under försommaren. Två officiella och två inofficiella tävlingar samt ett KM har genomförts i år, varav två inomhus i SHC. Vi deltar i Norrortscupen, ett samarbete mellan fyra norrortsklubbar. Tre av våra medlemmar har deltagit i SM i Agility i år, vilket vi är mycket stolta över. Vi håller i Öppen Träning för agilityintresserade några gånger per termin, se kalendariet. I samband med in- och utflytt av agilityhinder höst och vår ordnar vi Agrility eller annat trevligt för våra medlemmar i agilitycirkeln.

Barmarksdragssektorn

Barmarksdragssektorn är en nybildad sektor som ska främja tävlande inom barmarksdrag på Väsby BK inom alla grenar såsom Linlöpning, Kickbike, och Cykel. Tanken med sektorn är att klubben ska kunna anordna utbildningar, träningar, och tävlingar inom barmarksdrag. Kontaktperson för sektorn är Linda Sträng. Är du intresserad av drag så mejla till barmarksdrag@vasbybrukshundklubb.se

Brukslydnadssektorn

Bruks- och lydnadssektorn (BLS) består av Jessica Brissman, Anna Gillisdotter och Emma Lundin som ansvarar för kurser inom lydnad och bruks. Mejla om du har frågor om kurser till brukslydnad@vasbybrukshundklubb.se

Hundägarutbildning (HUS)

Vårt uppdrag innebär att vi fokuserar främst på valp- och allmänlydnadsutbildningar samt övriga kurser som ej tillhör någon annan sektor. Om du vill kontakta HUS gör du det genom att skicka ett mejl till hus@vasbybrukshundklubb.se

Rallylydnadssektorn

Rallylydnadssektorn består av följande personer: Imma Autio, Key Dolk, Lena Ekblom, Roffe Hägne, Diana Huuki, Carola Juhlander. Om du vill kontakta rallylydnadssektorn gör du det genom att skicka ett mejl till rallylydnad@vasbybrukshundklubb.se

Vi har utbildade skrivare, domare, instruktörer och håller rallylydnadskurser i alla klasser både vår och höst (ca 50 kursdeltagare per år) samt ger även privatlektioner. Vi ansvarar för Öppen Träning några gånger vår och höst då du har möjlighet att komma och prova på eller träna. Under vinterhalvåret hyr vi hallen SHC (Stockholms Hundsportcentrum) och erbjuder medlemmar att träna inomhus i olika klasser mot att man har möjlighet att ställa upp som funktionär så att vi kan hålla tävlingar flera gånger/år.

Vår ambition är att ha tävlingar, dubbla starter i alla klasser, både vår och höst. I december 2019 står Väsby BK som arrangör, för tredje året i rad, av mästarklasstävlingar på Stockholm Hundmässa i Älvsjö. Vi planerar även att hålla rallytävlingar i Stockholms Hundsportcentrum vintern 2020.

Tre av våra medlemmar, Diana Huuki, Cilla Höglund och Roffe Hägne deltog i SM i Rallylydnad 2019 både individuellt och lag. Vi är mycket stolta över att Diana o Cilla försvarade guldet i Lag-SM som detta år blev delat med ett annat lag där Roffe ingick, fantastiskt bra! Individuellt kämpade alla toppen och Roffe var så nära att plocka hem guldet även där till Väsby men fick till slut nöja sig med silvret! Nu ser vi med spänning fram mot Nordiska Mästerskapen under hösten och hejar naturligtvis fram Roffe o Messi!

Rasutvecklingssektorn

Ansvarar för MH och MT – ligger för närvarande vilande.

Tävlingssektorn (TÄS)

Tävlingssektorn (TÄS) ansvarar för tävlingar i lydnad och bruks, skotträningar och träningstävlingar. Sektorn svarar även på frågor gällande bruks och tävlingslydnad. Om du vill kontakta TÄS gör det genom att skicka mejl till tavling@vasbybrukshundklubb.se TÄS sammankallande är Annelie Kjörsvik och Björn Rosenberg.