Välkommen på en heldag med Fokus/Fritt Följ ledd av
Åsa Sellidj 29 September!

Behöver du ny energi och inspiration till ditt fria följ? Fritt följ är ett moment som aldrig blir färdigt och som man kan "grotta ner sig i" väldigt mycket. Åsa har arbetat med hund på heltid i över 13 år och har tävlat i flertalet grenar. Under dagen kommer vi jobba med att ha rätt känsla och attityd i vårt fria följ; Hur kommervi dit? Åsa kommer gå igenom hur inlärning och träning av fritt följ ser ut med en valp, unghund samt vuxen hund.

Vi kommer bland annat att titta på:
• Rutiner
• Känsla och attityd hos förare och hund
• Inmarsch på plan
• Uppställning
• Position
• Fokus
• Belöningsteknik
• Uthållighet

Deltagaravgift (max 6 platser): 1100:-
Åhörarplats (utan hund) (max 3 platser): 300:-
Medlem: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Tävlingslydnad mot klass 3 med Michelle Holmlund

Kursbeskrivning:

Kursen individanpassas och kurstiden delas mellan deltagarna. Utifrån dina egna önskemål får du möjlighet att utveckla redan färdiga moment eller lägga goda grunder för momenten i klass 3.

Om instruktören:

Michelle har de senaste åren framgångsrikt tävlat i lydnad och med sina border collies Kellie och Peak. Båda hundarna har varit med i landslagstruppen och tillsammans med Peak deltog Michelle i lydnads VM 2018 med stor framgång. Michelle tävlar med höga ambitioner men ser det magiska i att bygga solida grunder med högt engagemang i förare och hund.

Timmar: Kursen omfattar 7 studietimmar á 45 min
Plats: Väsby Brukshundklubb

Datum o tid: Onsdag 1 maj kl 9-17
Förkunskaper: Kursen riktar sig till dig med tävlingsambitioner i de högre lydnadsklasserna.
Pris: 1200 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
Medlem: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Tävlingslydnad – mot Startklass

Kursbeskrivning:
För dig som vill börja träna tävlingslydnad och kanske satsar på att tävla Startklass. Vi går igenom och tränar samtliga moment i Startklass, jobbar med bl a belöningshantering, störningsträning, startrutiner. All träning sker med positiva inlärningsmetoder och vi bygger en bra belöningsbank. Kursen omfattar både praktik o teori.


Instruktör
Tina Bihlar. Certifierad Hundinstruktör via Hundens Hus. Pågående utbildning till hundpsykolog. Hon har två egna hundar och tävlar i rallylydnad, lydnad och apportering.


Antal tillfällen: 5
Timmar: Kursen omfattar 10 studietimmar á 45 min
Plats: Stockholms Hundsportcentrum (inomhus), www.stockholmshundsportcentrum.se

Datum o tid: Lördagar 12/1, 19/1, 9/2 i hallen Pluto, 26/1, 2/2 i hallen Snobben, alla tillfällen kl 12-13.30

Antal platser: Max 6 st deltagare

Förkunskaper: God vardagslydnad, hunden bör kunna jobba utan koppel.

Pris: 1900 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb

Medlem: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://vbk-1806.webnode.se/medlem/

Sista anmälningsdag: 18 december 2018