Lydnadstävlingskurs fortsättning, kursstart 30 mars

Denna kurs vänder sig till dig som vill lära dig mer om tävlingslydnad och har som mål att tävla lydnad klass 1-2 under 2020. Du skall vara uppflyttad ur Startklass för att delta på kursen.

Under kursen kommer vi att arbeta med;

  • Grundträning
  • Belöningar/belöningsplacering
  • Inlärning av moment
  • Planera sin egen träning
  • Träningstävla

Upplägget vid kurstillfällena kommer att individanpassas utefter deltagarnas nivå. För att få ut så mycket som möjligt vid varje kurstillfälle så krävs en hel del egen träning mellan varje tillfälle.

Instruktör: Ann-Margret Karlström, mail am.karlstrom@live.se tel 070-4158009.

Om Instruktören: Certifierad Brukslydnadsinstruktör samt tävlingslydnadsinstruktör via SBK. Hundar i hemmet: Schäfertikarna Kira och Happy

Jag heter Ann-Margret Karlström och har hållit på med djur i hela mitt liv! Min första hund, Lousey, var en groenendael som jag skaffade mig när jag var 16 år och som var min kompis i stallet där jag också hade egen häst. Min andra hund Rania var också groenendael och den hund som jag började träna med. Jag och Rania gick flera kurser i SBKs regi tillsammans och det var också där jag träffade min man Henrik. Vår första gemensamma hund är schäfertiken Kira som Henrik först tävlade med men som jag på senare år tog över mer och mer och som har lärt mig mycket. Kira är uppflyttad till elitspår och Lkl 2 men är tyvärr skadad i ryggen och numera sjukpensionär. I familjen finns utöver mitt och Henriks barn Kewin också energiknippet Happy. Happy är en ung schäfertik som är uppflyttad till högre klass spår och Lkl2. Mitt mål är att tävla både bruks och tävlingslydnad i de högre klasserna med henne.

Jag brinner för positiv förstärkning och belöningsbaserad träning! Jag har gått flertalet kurser för Maria Brandel och Siv Svendsen samt spårkurser för Peder Z Christiansen. Jag är nyfiken och analytisk och försöker alltid hitta den metod som fungerar bäst för både dig och din hund. Viktigast av allt i all träning och inlärning är att din hund har kul tillsammans med dig. Och att du har kul tillsammans med din hund. Det brukar räcka ganska långt. Hoppas vi ses på en kurs!

Kursen genomförs under 6 tillfällen med start 30 mars, därefter 6 april, 27 april, 11 maj, 25 maj samt ett sista tillfälle den 8 juni kl 18.45-21.00.

Ålder på hund: minst 12 månader.

Förkunskaper: Din hund ska ha godkänt resultat eller uppflyttpoäng från startklass. Du ska kunna ha din hund lös på appellplan tillsammans med andra hundar.

Max 6 deltagare, minst 3.

Pris 1400 kr + medlemskap i Väsby BK. För att gå kurs hos Väsby BK krävs medlemskap (det löser du själv). Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Sista anmälningsdag 25 mars.

Välkommen med din anmälan!


Heldag med Michelle Holmlund 21 Maj 9-16

Michelle Holmlund kommer för en heldag i lydnad. Michelle vann Lydnads VM 2019 med sin border collie Peak och var även den första i Sverige att ha två hundar i topp-5 rankningslistan inom Lydnaden. Denna dag passar dig som siktar på Klass 3 i lydnaden och har tävlat i minst klass 1 med uppflyttningspoäng. Du väljer själv vad du önskar träna på under dagen.
Michelles mål är att se det glöda i ögonen på mina hundar när vi tränar och tävlar. Mitt fokus att ihop med en stark arbetsrelation få hundarna att känna att de krossar planen tävling efter tävling!

Kursavgift 1800 kr.
Max 6 platser.

Åhörarplats 700 kr.
Max 4 platser.

För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om förmånerna och medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


På grund av SKK/SBKs riktlinjer har vi flyttat denna kurs enligt nedan.

Jessica Johansson från GameOnPuppy kommer till oss 10–11 oktober för en heldag i Brukslydnad och en heldag i Lydnad.

Jessica Johanssons beskrivning av sig själv:
Jag älskar att träna, tävla och coacha andra hundägare till framgång oavsett om det gäller tävling, vardagslydnad eller problemlösning. Min filosofi är att hundträning ska vara rolig och lekfull, jag tränar med positiva effektiva metoder.

För 25 år sedan började mitt hundintresse ta fart på riktigt, jag fick på nåder börja träna och tävla en av familjens erfarna Schäfer, klarade jag detta skulle jag få min helt egna Schäfervalp och resten är historia. Jag har jobbat heltid med hundar sedan 2004 drev då hundpensionat, hunddagis, mobilt hunddagis och hundkurser. Har också i samarbete med polisen tagit hand om ett antal omhändertagna hundar innan de slussats till nya hem. Nu satsar jag enbart på hundkurser, utbildningar, fortbildning för instruktörer, läger, föreläsningar och har dessutom många externa uppdrag varje år. Mitt mål är att ständigt utvecklas, bli bättre och ha sjukt kul efter vägen.
Jessica kommer dessutom hålla en ny föreläsning hon utvecklat för oss 29 maj om att bli en bättre hundtränare. Håll utkik för mer information kommer!

Anmälan för heldag i brukslydnad 10 oktober
Kursavgift: 1800 kr.
Max 6 platser.

Åhörarplats 500 kr
Max 4 platser.

Medlemmar har företräde till 31 augusti.

För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om förmånerna och medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Anmälan för heldag i Tävlingslydnad 11 oktober
Kursavgift 1800 kr.
Max 6 platser.

Åhörarplats 500 kr.
Max 4 platser.

Medlemmar har företräde till 31 augusti.