Cirkelfys med Annelie Bramstång, start 18 oktober 2020

Kursbeskrivning
Denna kurs vänder sig till dig som vill ha en rolig, nyttig och stärkande träning till din hund som passar perfekt att pyssla med i vintermörkret. Träningen vi kommer gå igenom är balansbollsträning, styrketräning och kroppskontroll vilket är bra träning för alla hundar för att bygga en hållbar, frisk och stark kropp. Vi kommer jobba praktiskt med stationsövningar och även prata teoretiskt. Kursen passar alla hundar gamla som unga, vältränade och soffpotatisar. Träningen kommer varvas med teori om anatomi, träningstänk utefter hundsport eller skada, upp och nedvärmning. Inget krav på att ha balansbollar eller dylikt hemma men såklart kommer er hund bli bättre och starkare om ni fortsätter jobba hemma mellan gångerna.

Instruktör
Instruktör är Annelie Bramstång som driver hundsimmet Aktiv Hundfys i Upplands Väsby. Hon är utbildad inom friskvård och rehabilitering för hund via Canineopatutbildningen. Utöver det så är hon utbildad Balansbollsintruktör, Hundsiminstruktör och Agilityinstruktör.

Datum och tid
18 oktober 2020, 18:00 - 19:30
25 oktober 2020, 18:00 - 19:30
01 november 2020, 18:00 - 19:30
08 november 2020, 18:00 - 19:30

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, hunden bör vara minst 12 månader.
Pris: 1350 kr
Antal deltagare: Max 6
Medlem: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Temakurs ”Aktivering”, 22 + 24/10

Är du ny hundägare eller önskar lära dig mer om hur du enkelt kan aktivera din hund hemma eller på promenaden? Alla hundar mår bra av att få arbeta och få utföra sina naturliga beteenden. På detta tema kommer vi gå igenom olika begrepp som berikning, nosarbete och hur vi kan få hunden att träna sig mentalt. Du kommer få lyssna på en föreläsning, få utföra enklare aktivering du kan göra hemma samt få gå en aktivitetspromenad där vi ser över vad du kan göra med din hund på promenaden. Att utföra aktiviteter tillsammans skapar en bra relation mellan dig och din hund, samt att du får en mer tillfreds och glad hund i vardagen.

Detta tillfälle passar alla hundar oavsett ras, från 12 veckor och uppåt.

Datum:
22/10 18:00-20:30 Föreläsning + stationsträning inomhus.
24/10 10:00-12:00 Vi träffas utomhus på en plats ni meddelas efter anmälan.

Instruktörer 
Anna Gillisdotter samt Kerstin Bergsten Tallinger.

Kostnad
500 kr


Viltspår, kursstart 5 september

Att träna sin hund att spåra är både roligt och nyttigt. Alla hundar uppskattar nosarbete och de flesta tycker det är spännande att sniffa i skogen efter djur. Här kombinerar vi hundens naturliga instinkt med att göra nytta för samhället. Du får lära dig hur man lägger spår, hur ett viltspårprov går till, varför det är viktigt att det finns eftersökshundar och mycket mer.

Vi lägger spår tillsammans åt hundarna. Medan vi väntar på att det ska ligga till sig så har vi teori om viltspår och eftersök samt äter lunch och har trevligt ihop. Efter kursen kommer den som vill att kunna gå ett Anlagsprov (ingår ej i kursavgiften).

Instruktör: Teresa Olofsson
Glad hundentusiast med erfarenhet av många olika hundraser. Med mina egna hundar har jag tävlat och tränat i flera olika hundsporter. Viltspårsintresset och kunskaperna kommer från egen träning och utbildning av mina hundar i spårarbete. Jag har alltid gillat att gå i skogen och lära mig och djur och natur. Att utbilda hundar till eftersök är en nödvändig del av jakt och viltvård.

Datum och tid:
Kursen är på 4 tillfällen, lördagar 5/9, 19/9, 3/10 och 17/10, kl. 10 - ca 14. Varannan vecka under september och oktober så att ni hinner träna lite på egen hand/tass mellan tillfällena. 

Pris
2 300 kr inkl rejält fika för husse/matte, och det som hör till spårningen (klöv och blod).

Medlem: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Freestyle med Anna Larsson från 3Vallare!

Prova på freestyle 4 oktober!
Vill du lära din hund roliga trix? Är du nyfiken på freestyle? Vill du kombinera rolig hundträning med musik? Då är detta kursen för dig! Under en dag jobbar vi med inlärning av olika rörelser och tricks men också hur du kan börja sätta samman dem till ett enkelt freestyleprogram. Kursen passar lika bra för dig som bara vill ha en rolig aktivering för din hund som för dig som vill lära dig en ny hundsport och komma igång med att tävla. Freestyle passar alla hundar då du får välja rörelser och tricks helt fritt och kan anpassa efter din egen hunds förutsättningar! Och du, man behöver INTE kunna dansa själv för att tävla i freestyle :-)

Instruktör
Anna Larsson driver företaget 3vallare och är mångsysslare inom hundsport. Anna är flitigt anlitad som instruktör och föreläsare inom flera områden som rör hundar och hundträning. På senare år har huvudfokus legat på att utveckla hundar och förare inom olika hundsporter och få dem att ha både roligt och nå framgångar när de tränar och tävlar. Anna har tävlat med flera hundar i många olika hundsporter bland annat heelwork to music (Europamästare -16, Svensk mästare -17 mm), freestyle, rallylydnad, tävlingslydnad och vallning.

Pris: 1400:-

Antal deltagare: Max 8, minst 5

Medlem: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/