Hoopers Nybörjarkurs

Kursbeskrivning
Vi lär dig grunderna i den nya hundsporten hoopers. Det går ut på att du som förare med hjälp av verbala signaler och kroppsspråk ska dirigera din hund genom en bana med hoops, korta tunnlar, staket och tunnor. Du och din hund kommer att steg för steg få lära er de hinder som ingår och träna upp ert samarbete så att ni kan kedja ihop hindren från enkla minibanor till banor på 12-15 hinder. A och O är att utveckla samarbetet och att ha kul tillsammans. Denna kurs passar de flesta hundar, även valp/unghund såväl som senioren, då det varken finns hopp eller skarpa svängar. Hunden behöver kunna vara lös när den tränar. Passa på att gå den enda nybörjarkursen i hoopers vi kommer erbjuda i år!

Instruktör
Kristina Haponen är utbildad hoopersinstruktör via Svenska Hoopersklubben och har stor erfarenhet av att hålla kurser och utbilda, samt även arrangera tävlingar, inom sporten. Kristina brinner för att dela sina kunskaper inom den roliga och utmanande sporten hoopes och med sin yrkesbakgrund som lärare har hon en fantastisk förmåga att inspirera och utveckla andra. Kristinas ledord är att det bästa lärandet sker när du har roligt!

Antal studietimmar: 15 timmar
Datum och tid: Kursen omfattar 5 tillfällen och hålls enligt nedan datum
Söndag 16/4 kl 10.00-12.15

Söndag 30/4 kl 10.00-12.15

Söndag 14/5 kl 10.00-12.15

Söndag 28/5 kl 10.00-12.15

Söndag 11/5 kl 10.00-12.15

Antal deltagare: Max 6 st

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Kostnad: 1 700 kr + medlemskap i Väsby BK.
Medlemskap: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/
Kontakt: