Vi har stor förfrågan på valpkurser. Nya kursstarter kommer att läggas ut löpande.


Inställd! Valpkurs intensiv, kursstart 11/5

Ny familjemedlem? Då är detta kursen för dig och din valp! Välkommen på valpkurs där vi går igenom grunderna för hur du skapar en trygg och trevlig relation med din valp. Vid fyra tillfällen kommer vi gå igenom saker som är bra att ha med er i vardagen med er nya familjemedlem samt hur ni skapar en relation mellan er. Vi kommer träna på sitt stanna kvar, hundmöten, skapa de bästa belöningarna och inkallning bland mycket annat för att bygga upp en god grund för er att träna vidare på efter kursens avslut. För att få ut så mycket som möjligt av kursen behöver ni träna mellan varje tillfälle.

Instruktör: Anna Gillisdotter, SBK certifierad Valp- och allmänlydnadsinstruktör. Under kursen kommer det finnas en medhjälpare som kommer visa alla övningar på sin valp och hur man tränar in dem.

På grund av rådande restriktioner är det max 1 person som får delta på kursen per hushåll.

Datum & tid: 
Tisdag 11/5 18:00-19:30
Måndag: 24/5 18:00-19:30
Måndag 7/6 18:00-19:30
Måndag 14/6 18:00-19:30

Pris:
1200 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb
För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Valpkurs a la "Bästa starten" för tävlingsinriktade ekipage, kursstart 21/5

Detta är en valpkurs som riktar sig till förare som har haft valp tidigare och som har tävlingsambitioner inom lydnad, brukslydnad, rally - eller annan hundsport. Kursens fokus är att skapa stabila grunder och tillsammans med hunden bygger vi upp ett belöningssystem som fungerar vid alla olika hundsporter. Det blir användbart i all framtida träning och tillsammans kommer ni sedan kunna gå ut på tävlingsbanan med en hund som har fullt fokus på er.

Vi kommer att arbeta utifrån boken Bästa Starten av Maria Brandel och Siv Svendsen som med fördel införskaffas själv eller köpes via klubben för självkostnadspris. För att få ut så mycket som möjligt utav kursen så krävs en hel del egen träning mellan varje kurstillfälle.

Instruktör: Ann-Margret Karlström, am.karlstrom@live.se

Ålder på hund: från 10 veckor till max 6 månader vid kursstart.

Förkunskaper: har haft valp tidigare

Datum & tid:
Kursen genomförs under 6 tillfällen med start fredag 21 maj kl 14.30-16.00 därefter 28 maj, 4 juni, 11 juni, 18 juni samt 24 juni (obs! torsdag kväll kl 17.00-18.30).

Pris
1500 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb

Medlemskap: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Valpkurs, kursstart 3/3 2021

Vi koncentrerar oss på att lära dig och valpen de vardagliga färdigheterna alla behöver. Vi uppnår detta genom att använda oss av positiva belöningar som tex lek och godis, målet är att utveckla en bra relation mellan er och valpen. Kursen bygger på teori, diskussioner och praktisk träning.

Kursinnehåll 
Lära oss att lära valpen göra mer av det vi vill att den ska göra. Tex sitt, ligg, komma när vi ropar, gå fint vid sidan, hantering m m. Vi går även igenom valpens utvecklingsstadier samt lagar och regler vi hundägare bör känna till. Information om Brukshundklubbens hundsporter och aktiviteter.

Instruktörer 
Kerstin Bergsten och Björn Rosenberg (SBK-certifierade valp och allmänlydnadsinstruktörer).

Max tio deltagare
Pga rådande pandemi med restriktioner kommer vi dela upp oss på två grupper om fem personer plus instruktör. Vi håller oss på olika planer med erforderligt avstånd och allt kommer ske utomhus. Detta innebär också att vi endast tillåter en person per valp.

Antal tillfällen: 6

Dag, tid
Onsdag 3/3 Kl 18-19:30
Onsdag 10/3 Kl 18-19:30
Onsdag 17/3 Kl 18-19:30
Onsdag 24/3 Kl 18-19:30
Onsdag 31/3 Kl 18-19:30
Lördag 3/4 Kl 9-13

Ålder på hund + förkunskaper 
Kursen passar valpar från 10 veckor upp till 6 månader. Inga förkunskaper krävs.

Pris: 1600 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb

Medlemskap: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben och därmed får du ta del av de förmåner klubben har. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Kontakt: Vid frågor mejla bjoros@gmail.com


Valpkurs för blivande tävlingshunden, kursstart 29/3

Vi går igenom övningar som är bra att ha som grunder för kommande tävlingskarriären, oavsett vilken gren du önskar fortsätta med. Vi kommer gå igenom hur vi kan lära in hunden att springa till en target, springa ut på en linje, sitta kvar med fokus. Vi kommer starta upp övningar för att få till en följsamhet och fritt följ, belöningar du får använda på tävlingsplan och mycket mycket mer.

Instruktör
Anna Gillisdotter som är utbildad SBK valp- och allmänlydnadsinstruktör. Anna Gillisdotter har växt upp med brukshundar och haft hund hela sitt liv. Hon har tävlat samt tränat de flesta grenarna som finns och även gått kurs för flertalet kända hundtränare. I dagsläget satsar Anna främst på jaktapportering och tävlingslydnad.

På grund av rådande pandemi kommer kursen hållas utomhus och endast 1/person per valp är välkommen att delta på kurstillfället för att hålla deltagarantalet nere.

Datum & tid 
29/3 KL. 18-19:30
6/4 KL. 18-19:30 OBS, DETTA TILLFÄLLE ÄR EN TISDAG PGA. PÅSK
12/4 KL. 18-19:30
19/4 KL. 18-19:30
29/4 KL. 18-19:30
3/5 KL. 18-19:30

Pris
1700 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb

Medlemskap: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/


Härliga valptid! Kursstart 19/4

Kursbeskrivning
Den här valpkursen vänder sig till dig som inte haft valp tidigare eller för dig som inte haft valp på väldigt länge. På kursen kommer du att få verktyg och kunskap om hur du lär dig att tala hundspråk som skapar en härlig relation till din valp. Vi varvar teori och praktik med diskussioner om hur det är att ha valp.

Vi kommer att

  • Diskutera valpens behov, skötsel och omvårdnad
  • Lära oss att lära valpen göra mer av det vi vill att den ska göra
  • Träna på grundläggande vardagslydnad
  • Nosövningar och andra aktiviteter
  • Förstå hundens signaler och utveckling
  • Gå igenom lagar och regler

Kurslitteratur som ingår: Härliga valptid av Ingalill och Curt Blix med tillhörande "Min valpguide".

Max tio deltagare. Pga rådande pandemi med restriktioner kommer vi att säkerställa att vi håller erforderliga avstånd under gemensamma teorilektioner samt att sen dela upp oss på två grupper om fem personer plus instruktör. Vi håller oss på olika planer med erforderligt avstånd och allt kommer ske utomhus. Detta innebär också att vi endast tillåter en person per valp.

Instruktörer: Instruktörer Ann-Margret Karlström och Björn Rosenberg

Förkunskaper: inga

Datum & tid:
Kursen genomförs under sex måndagar kl 17.45-20.00 plus en lördag kl 9-11.15
Mån 19 april / Mån 26 april / Mån 3 maj / Mån 10 maj / Mån 17 maj / Lör 22 maj / Mån 31 maj. 

Pris: 2200 kr + medlemskap hos Väsby Brukshundsklubb

För att gå en kurs i Väsby Brukshundsklubb måste du vara medlem i klubben och därmed ta del av de förmåner klubben har Läs mer om Medlemskapet: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Kontakt: Vid frågor maila hus@vasbybrukshundklubb.se