Grundkurs - specialsök, kursstart 9/8

Målet med kursen är att deltagarna och deras hundar ska få en bra bakgrund och introduktion till Specialsök som en framtida SBK-gren. En god introduktion till sökövningar och markeringar och att hunden vid sista kurstillfället ska kunna hitta och påvisa/markera två doftkällor "röd kong" i ett sökområde anpassat för nybörjarhundar.

Om instruktören:
Christoffer Frances, SBK-instruktör och Specialsökinstruktör. Han har haft hund sedan 1990. Har idag schäfern Ulva och chihuahuan Pluto, som bägge är aktiva med spår, specialsök och nose work. Tränat och tävlat framför allt FH-spår, men även lydnad, bruksspår, rallylydnad. Har hållit flera spårkurser hos bl a DTBK, Visby BK, Ludvika BK, LBK samt Hundungdom. Specialsökkurs med projektekipage, samt en nybörjarkurs för Lidingö BK 2020.

Christoffer är också ordförande på Lidingö Brukshundklubb och har gjort klubbens medlemstidning "Pass På" i 20 år. Han har skrivit många artiklar för Schäfertidningen, Rottweilertidningen, Chihuahuabladet och även Hundsport. Till vardags jobbar han som restaurangchef på konferensanläggningen Skogshem & Wijk på Lidingö.

Kursinnehåll: Under kursen blandas teori och praktik och den innefattar bl a:

• Inlärning av måldoft
  • Markeringsövningar
  • Belöningar - vad passar bäst för din hund i Specialsöket?
  • Söksystem
  • Sökövningar

Förkunskaper: Inga

Datum & tid:
Kursen omfattar 4 tillfällen kl 16.00 - 18.30
Söndag 9/8
Söndag 16/8
Söndag 23/8
Söndag 30/8

Plats: Väsby brukshundklubb + andra miljöer.

Max 6 deltagare

Pris: 1 350 kr + medlemskap i Väsby Brukshundklubb

Medlemskap: För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben och därmed får du ta del av de förmåner klubben har. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Kontakt: brukslydnadsektor@gmail.com