Välkommen på doftprov NW1 hos Väsby BK:s den 23 maj 2023

Var: Väsby BK, Sandavägen 53, 194 05 Upplands Väsby

När: Tisdag 23 maj, samling kl. 17:00

Vad: Doftprov NW1 Eukalyptus - 20 deltagare (lottning tillämpas om fler anmälningar än deltagarplatser, medlemmar i arrangerande klubb har förtur)

Doftprovsdomare: Elisabeth Andersson

Övrig Information

Vi samlas på Väsby BK kl. 17:00 för allmän information. Det är varje deltagares eget ansvar att känna till regler för doftprovet, vilket ni hittar här: https://www.snwk.se/filarkiv/

Endast fast halsband eller fast sele (ej hel- heller halvstryphalsband), fast koppel (ej expander), spårlina eller flexikoppel är tillåtet.

Startlista kommer skickas ut till deltagarna ca en vecka innan provet. OBS att startlistan kan komma att ändras ända fram t.o.m. provdagen.

Senast måndag 15 maj ska du ha:

  • Skickat bild på relevant medlemsbevis, registreringsbevis samt vaccinationsintyg till mailadress nos@vasbybrukshundklubb.se
  • Betalat anmälningsavgiften på 300kr via swish till 123 36 108 13 alt. Pg 782 38-3, skriv DP samt ditt namn som meddelande.

Kläder efter väder! Det kommer finnas möjlighet att vistas under tak vid klubbstugan samt att köpa enklare fika.

Ev. löptikar startar sist och måste ha tikskydd på sig. Vänligen meddela så snart som möjligt om du har löptik.

Vid godkänt doftprov får du ett diplom. Rosetter kommer finnas att köpa på plats om så önskas. Alla resultat kommer

att skickas in för registrering hos SNWK och SKK.

Ev. återbetalning av anmälningsavgift sker om det finns reserver samt för övrigt enligt SNWK riktlinjer.

Varmt välkomna önskar NW Sektorn, Väsby BK genom Linda Kasström

Kontakt: nos@vasbybrukshundklubb.se eller telefon: 072-239 12 03


Introduktion och nybörjarkurs Nose Work hos Väsby Brukshundklubb

Nose Work bygger på att låta hunden få använda sin fantastiska nos i jakten på sin favoritleksak, godis och så småningom en måldoft - ett hydrolat eucalyptus - som är gömd i olika miljöer och svårighetsgrader.

I Nose Work är det hunden som har huvudrollen och du som förare kommer lära dig tolka din hunds språk där alla små signaler kommer bli ledtrådar till hur du kommer att veta var gömman är.

Nose Work är ett bra sätt att hålla hunden aktiv mentalt och bygger upp hundens självförtroende samt relationen mellan dig och din hund.

När hunden är trygg i miljön och kan leta självständigt lägger vi till måldoften som används i hundsporten Nose Work.

För vem: Kursen är till för dig som antingen vill ha en rolig lekfull aktivitet för din hund eller som vill börja tävla i den roliga sporten Nose Work.

Förkunskap: Inga tidigare erfarenheter eller lydnad behövs. En hund i taget söker och de andra hundarna får vistas i bil eller bur i annat rum. Det är viktigt att det är säkert och tryggt för både dig och hunden. Du är själv en observatör när andra hundar söker.

Utrusning: fast halsband eller sele och koppel samt hundens älsklingsgodis och/eller leksak.

VIKTIGT: Hunden ska vara frisk och vaccinerad enligt SKK's rekommendationer. Hunden bör också vara vaccinerad mot kennelhosta.

Löptikar kan tyvärr inte vara med på denna kurs.

Instruktör: Margareta Herrmann Nose work-instruktör under utbildning

När: Kursen är dagtid 4 tillfällen mellan 13:30- 15:00 OBS! Första tillfället slutar 15:30

Datum och tid:
Onsdag 8 mars 13:30 - 15:30
Onsdag 15 mars 13:30 - 15:00
Onsdag 22 mars 13:30 - 15:00
Onsdag 29 mars 13:30 - 15:00

Antal deltagare: Max 6 st

Kontakt: nos@vasbybrukshundklubb.se

Kostnad: 1 500 kr + medlemskap i Väsby BK

För att gå kurs hos Väsby Brukshundklubb behöver du vara medlem i klubben. Läs mer om medlemskapet här: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/

Välkommen med din anmälan! 


INBJUDAN TILL

Fortsättningskurs i NoseWork

Utomhus och fordon

KURSBESKRIVNING
I fortsättningskursen använder vi fortfarande eukalyptus. Vi kommer söka utomhus och på fordon. Alla deltagarna skall se allas sök, för att "se och lära". Det är en stor del av lärandet. Kursen kommer vara utomhus under alla kurstillfällen. Kläder efter väder för både människa och hund, gäller. Hundarna kommer få vänta i bilen mellan söken, så din hund måste klara av att vänta och vila i bilen. 

OM INSTRUKTÖREN
Elisabeth Andersson är certifierad SNWK Instruktör och auktoriserad Doftprovdomare. Hon tävlar i NW2 i TSM och NW1 i TEM, med sin lagotto Flisan. Hon tävlar även i Lydnad och Rallylydnad.

FÖRKUNSKAPER / KRAV
Hund och förare skall ha gått en nybörjarkurs i NW och kunna doften eukalyptus och vara vaccinerad enligt SKKs riktlinjer. 

DATUM och TID
Måndagar 17.00 - 19.00
27/3, 3/4, 17/4 och 24/4

VAR
Väsby Brukshundklubb. För vägbeskrivning se www.vasbybrukshundklubb.se Parkering finns alldeles intill klubben.

MEDTAG TILL HUNDEN
Fast halsband eller sele och koppel, ej flexikoppel, samt massor av smått och mjukt godis. Vattenskål, samt bur eller något att ligga på, om den inte har bil att ligga i.

LÖPTIK
Kontakta mig om ni har löptik för mer info.

KURSAVGIFT
1700:- inklusive medlemskap i Väsby Brukshundklubb.

ANMÄLAN
Anmälan till kursen sker via Studiefrämjandets länk och på hemsidan Väsby Brukshundklubb Max 6 deltagare. "Först till kvarn" gäller.

KONTAKT
Elisabeth Andersson, elisabeth_98@hotmail.com, 0730-454845

Varmt välkommen!

Elisabeth 


Kursen är inställd

INBJUDAN TILL

NoseWork - inför start i NW2

KURSBESKRIVNING
I kursen använder vi både eukalyptus och lagerblad. Vi kommer ha ett område vid varje tillfälle. Behållare, inomhus, utomhus och fordon. Alla deltagarna skall se allas sök, för att "se och lära". Det är en stor del av lärandet. Vi kommer börja med behållar- och inomhussök, för att därefter göra utomhussök och fordonssök. Hundarna kommer att få vila i bilarna eller i burar i annat rum, mellan sina sök.

OM INSTRUKTÖREN
Elisabeth Andersson är certifierad SNWK Instruktör och auktoriserad Doftprovdomare. Hon tävlar i NW2 i TSM och NW1 i TEM, med sin lagotto Flisan. Hon tävlar även i Lydnad och Rallylydnad.

FÖRKUNSKAPER / KRAV 
Hund och förare skall ha gått nybörjarkurs i NW och kunna doften eukalyptus. Gärna börjat tävla i NW1, med mål att starta i NW2. Självklart är hunden vaccinerad enligt SKKs riktlinjer.

DATUM och TID
Tisdagar 17.00 - 19.00
28/3, 4/4, 18/4 och 25/4

VAR
Väsby Brukshundklubb. För vägbeskrivning se www.vasbybrukshundklubb.se Parkering finns alldeles intill klubben.

MEDTAG TILL HUNDEN
Fast halsband eller sele och koppel, samt massor av smått och mjukt godis. Vattenskål, samt bur eller något att ligga på, om den inte har bil att ligga i. Ta gärna med egen bur till hunden om ni inte har bil.

LÖPTIK
Kontakta mig om ni har löptik för mer info.

KURSAVGIFT
1700:- inklusive medlemskap i Väsby Brukshundklubb.

ANMÄLAN
Anmälan till kursen sker till Studiefrämjandet och via länk på Väsby brukshundklubb. Max 6 deltagare. "Först till kvarn" gäller.

KONTAKT
Elisabeth Andersson, elisabeth_98@hotmail.com, 0730-454845

Varmt välkommen!

Elisabeth