Markeringskurs (Startar 27/9)

Vi har lyckats få populära Michael Hedman från Stock Hundutveckling, till Väsby BK för att hål la en markeringskurs, för oss. Man jobbar på kursen med Röd Kong, oavsett om man skall jobba med NW eller specialsök. Resultatet blir detsamma.Kursen kommer vara inomhus om 3 ggr och 3 timmar per tillfälle.

Var: Väsby BK
När: tisdagar 27/9, 11/10 och 25/10.
Tid: 17.00 - 20.00 varje tillfälle.
Krav: Medlem i Väsby BK.
Att ha med: Röd kong, mellan eller small och massor av gott mjukt godis.
Max deltagare 8 st.
Kurskostnad: 1900:-

Några ord från kursledaren, Michael Hedman inför kursen.

Lär din hund en passiv markering. 

En passiv markering är användbar när jag vill ha ett tydligt utpekande vid olika specialsök,
(NW är en sorts specialsök), samt vid spårarbete. Den passiva markeringen har inledningsvis inget med vad hunden hittar, men med en rätt inlärd markering, så länkar man markeringen med det fynd hunden hittat. Fördelen är att hunden alltid  markerar på det sättet jag som förare valt och jag som förare, behöver inte fundera på om hunden hittat det den söker eller ej. En rolig dressyr som dessutom ger föraren en chans att öva timing och verkligen utveckla sitt positiva  belöningssystem tillsammans med hunden.

Viktigt är att jag som förare lärt hunden ett ord, som innebär att nu blev det fel, så nu blir det ingen belöning  bestraffningssignal). Ordet skall hunden uppfatta som "nu gör vi om och rätt" så belöningen kommer. 

Som förare får du gärna tänka igenom hur du vill att markeringen skall se ut, såsom hundens placering från fyndet, om hunden skall stå, sitta eller ligga. Detta bestämmer du som förare och inte hunden.

KONTAKT

Elisabeth Andersson, elisabeth_98@hotmail.com, 0730-454845