Agility Nybörjarkurs

Kursbeskrivning
Vi lär dig grunderna i den fartfyllda hundsporten agility. Vi går igenom hinderinlärning av alla hinder på banan och övar på kortare sekvenser med handling (hur man styr hunden). Detta är en kurs som passar dig med den unga hunden som ska påbörja sin agilitykarriär eller du som har en äldre hund som vill lägga en god grund för att komma vidare i er agilityn. Passa på att gå den enda nybörjarkursen vi kommer erbjuda i år!

Instruktör
Annelie Bramstång är en erfaren och väldigt uppskattad instruktör och vi är så glada att kunna erbjuda en nybörjarkurs för henne, ni kommer garanterat få bästa starten på er agilitykarriär tillsammans med Annelie. Annelie har själv tävlat i högsta klassen agility och har bred erfarenhet av kurser, alltifrån nybörjare till avancerad handling och hoppteknik. Dessutom brinner Annelie lite extra för hundens fysik, vilken är viktigt för agilityhunden som utmanas i en krävande sport. Annelie driver hundfysiocentret Aktiv Hundfys i Väsby.

Antal studietimmar: 10 timmar
Datum och tid: Kursen omfattar 4 tillfällen på 2h vardera och hålls enligt nedan datum
Måndag 23/5 kl 18.30-20.30
Måndag 30/5 kl 18.30-20.30
Måndag 27/6 kl 18.30-20.30

Måndag 4/7 kl 18.30-20.30

Antal deltagare: Max 6 st

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Hunden måste vara minst 12 månader.
Kostnad: 1 200 kr + medlemskap i Väsby BK.
Medlemskap: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/
Kontakt:
agility@vasbybrukshundklubb.se

Introduktion till agility 20/4 2022

Kursbeskrivning

Ett teamtillfälle där du får en introduktion till agilityparken, hindersäkerhet och viktiga saker att tänka på när man tränar på Väsby BKs agilityplan. Agility är en rolig och fartfylld sport, men för att undvika olyckor och skador är det av största vikt att man är noggrann med säkerheten. Detta tematillfälle är ett perfekt tillfälle för dig som är ny i klubben eller som är nyfiken på att börja med agility.

Instruktör
Caroline Oldmark. Tävlar agility med sin Aussietik Smilla och sitter med i agilitysektorn i klubben.

Datum och tid:
Onsdag 20/4 kl 18.00-19.00

Kostnad: Gratis

Plats: Väsby BK

Anmälan:
Anmäl dig genom att maila namn, mail och telefonnummer till agilitysektorn@gmail.com

Agility Coachgrupp

Kursbeskrivning
Ta chansen att utveckla er banträning, eller varför inte vässa formen inför kommande tävlingar! Vi går igenom bananalys, vägval och handlingalternativ. Målet är att få självständiga och självsäkra ekipage som kan lägga upp en effektiv träning för sig och sin hund samt som på tävling vet hur de ska ta sig an varje bana.

Kursen individanpassas och varje ekipage får sin tid med instruktören. I huvudsak vänder sig kursen till följande ekipage:

• Du som vill få hjälp att sätta en hel bana och få en riktig energiboost i er träning
  • Du som är redo att komma ut på tävlingsbanorna och vill ha förberedande hjälp inför första starten
  • Du som redan har tävlingsvana men som vill passa på att få riktigt bra banträning inför kommande starter.

Instruktör
Emma Sandfjord har mångårig erfarenhet som instruktör och tävlar själv inom agility. Med en positiv inställning och ett öga för detaljer coachar hon varje ekipage efter deras förutsättningar, med en målbild om att hela tiden utvecklas och öka samspelet mellan hund och förare.

Datum och tid: Kursen omfattar 6 tillfällen á 2h inklusive 30 min banbygge, genomgång av banan och banvandring
Torsdag 21/4 kl 18.00-20.00
Torsdag 28/4 kl 18.00-20.00
Torsdag 5/5 kl 18.00-20.00

Torsdag 12/5 kl 18.00-20.00
Torsdag 19/5 kl 18.00-20.00
Torsdag 26/5 kl 18.00-20.00

Antal deltagare: Max 6 st

Kostnad: 1500 + medlemskap i Väsby BK
Medlemskap: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/
Kontakt:
agility@vasbybrukshundklubb.se

Distanshandling & Fart 16/6 2022

Kursbeskrivning
En perfekt kurs för dig som antingen har en hund som behöver mer självständighet och fart, eller för dig som har en riktigt snabb hund som du behöver kunna styra på distans. Vi kommer jobba med distanshandling, verbala kommandon samt övningar som stärker självförtroendet och vässar farten extra.

Instruktör
Heidi Penttilä har under många år tävlat agility i de allra största sammanhangen och har flera hundar som tävlar på högsta nivå. Hon är utbildad instruktör sedan många år tillbaka och driver idag AW arena med både kurser och tävlingar inom agility. Heidi är en mycket uppskattat instruktör som älskar att coacha sina ekipage till nästa nivå. Hon motiverar och driver förare att utveckla och förfina sin handling samt stärka hundarnas självförtroende för uppgiften.

Datum och tid:
Torsdag 16/6 kl 15.00-18.00 eller