Agility Fortsättningskurs (Startar 15/8-22)

Kursbeskrivning
Äntligen kan vi erbjuda en fortsättningskurs i agility för dig som gått nybörjarkursen eller har motsvarande kunskaper. Här bygger vi vidare på grunderna och jobbar med lite längre hindersekvenser och olika handlingalternativ. Målet är att ekipaget ska kunna springa kortare banor tillsammans. Kursen passar dig som vill ta dig vidare i agilityn och kanske till och med komma ut på en tävling framöver.

Instruktör
Lia Larsson är en fantastiskt inspirerande instruktör som verkligen lyfter fram glädjen i agility och säkerställer att både hund och förare avslutar varje pass med ett leende och en längtan att träna mer. Hon är noggrann med grunderna i förarens handling och gläds åt varje ekipages framgångar. Lia tävlar båda sina hundar i högsta klassen i agility och har lång erfarenhet inom sporten.

Datum och tid: Kursen omfattar 7 tillfällen på 2h vardera och hålls enligt nedan datum
Måndag 15/8 kl 19.00-21.00
Måndag 22/8 kl 19.00-21.00
Måndag 29/8 kl 19.00-21.00
Måndag 5/9 kl 19.00-21.00
Måndag 12/9 kl 19.00-21.00
Måndag 19/9 kl 19.00-21.00
Måndag 26/9 kl 19.00-21.00

Antal deltagare: Max 6 st

Förkunskaper: Ekipaget har gått nybörjarkurs eller har motsvarande kunskaper. Hunden måste vara minst 12 månader.
Kostnad: 1 500 kr + medlemskap i Väsby BK.
Medlemskap: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/
Kontakt:
agility@vasbybrukshundklubb.se

Banträning klass 1 (Startar 20/9-22)

Kursbeskrivning
En banträningskurs för dig som vill komma ut och tävla klass 1 eller för dig som redan hunnit starta klass 1 och nu vill plocka pinnar och ta dig upp till nästa nivå. Gemensamt banbygge och bangenomgång vid varje tillfälle innan varje ekipage får träna under tävlingslika former med feedback för att maximera sin prestation.

Instruktör
Annelie Bramstång är en erfaren instruktör som själv tävlat agility i högsta klassen och har bred erfarenhet av kurser, alltifrån nybörjare till avancerad handling och hoppteknik. Annelie har nu en unghund som tävlar i klass 1 och hon vet precis vad som krävs för en lyckad debut och för att sedan samla på sig pinnar och ta sig upp till klass 2.

Datum och tid: Kursen omfattar 4 tillfällen á 2h inklusive 30 min banbygge, genomgång av banan och banvandring
Tisdag 20/9 kl 18.00-20.00
Tisdag 27/9 kl 18.00-20.00
Tisdag 4/10 kl 18.00-20.00

Tisdag 11/10 kl 18.00-20.00

Antal deltagare: Max 6 st

Förkunskaper: Hunden kan alla hopphinder, tunnlar och slalom, men behöver inte ha påbörjat kontaktfältshindren (balans, A-hinder och gunga). Hunden måste vara minst 12 månader.

Kostnad: 1000 + medlemskap i Väsby BK
Medlemskap: https://www.vasbybrukshundklubb.se/medlem/
Kontakt:
agility@vasbybrukshundklubb.se

Introduktion till agility 20/8 2022

Kursbeskrivning
Nu kommer höstens tematillfälle av agilityintroduktionen där du får en introduktion till agilityparken, hindersäkerhet och viktiga saker att tänka på när man tränar på Väsby BKs agilityplan. Agility är en rolig och fartfylld sport, men för att undvika olyckor och skador är det av största vikt att man är noggrann med säkerheten. Detta tematillfälle är ett perfekt tillfälle för dig som är ny i klubben eller som är nyfiken på att börja med agility. Vi höll motsvarande tematillfälle under våren och det var mycket uppskattat samt ett bra tillfälle att lära känna andra medlemmar som också påbörjar sin spännande agilityresa.

Instruktör
Andrea Brönnegård tävlar själv agility med sin Kooiker och är erfaren inom sporten. Hon brinner verkligen för att inkludera andra och på ett pedagogiskt sätt förklara så att alla förstår och har roligt. Andrea är den perfekta instruktören för den unga agilityföraren eller för den som är ny inom sporten och har många frågor man vill ha svar på.

Datum och tid:
Lördag 20/8 kl 10.00-11.00